Podem retirarà la seva moció de censura si Sánchez en registra una del PSOE

L'executiva morada pren la decisió després del resultat de les primàries d'aquest diumenge

Podem retirarà la seva moció de censura si el PSOE en presenta una de pròpia / J. M. PRATS / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

La direcció de Podem està disposada a retirar la moció la censura registrada divendres passat si el secretari general electe del PSOE, Pedro Sánchez, en formalitza una en nom dels socialistes. La decisió s'ha pres aquest dilluns en la reunió de l'executiva de la força morada després de ser consultada també amb els líders de les confluències territorials i l'ha avançat el secretari d'Organització, Pablo Echenique. 

Podem demana el registre formal de la moció i no es conformaria amb el fet que Sánchez anunciés la intenció sense confirmar-la. Només retiraran la seva si els socialistes formalitzen la seva iniciativa. 

Notícies relacionades

"Soc científic, si no ho veig no ho crec. No val un compromís ni una promesa, sinó el fet. Retiraríem la nostra per intentar fer viable la del PSOE, que té més diputats i augmentaria a priori la viabilitat, però necessitaríem que la registrin", ha anunciat Echenique. 

La força de Pablo Iglesias posa en valor el caràcter d'impugnació que ha mantingut Sánchez al llarg de la seva campanya per recuperar la secretaria general del PSOE.