Cifuentes compareixerà el 2 de juny en la comissió de l'Assemblea pels informes de l'UCO

La Guàrdia Civil veu indicis de delictes de suborn i prevaricació

 

  / EFE / SANTI DONAIRE

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, compareixerà en la comissió d'investigació per corrupció de l'Assemblea el 2 de juny per explicar l'adjudicació dels contractes de la cafeteria al Parlament regional els anys 2009 i 2011.

Així ho ha confirmat el portaveu de Ciutadans, Ignacio Aguado, als mitjans després de la reunió de la Mesa d'aquesta comissió que s'ha celebrat abans del ple, arran de l'informe de la Unitat Central Operativa (UCO) que vincula Cifuentes amb el finançament il·legal del PP de Madrid. Tot i això, el jutge Eloy Velasco no actuarà per ara contra ella al no trobar proves de la seva participació en aquestes pràctiques.

L'UCO de la Guàrdia Civil veu indicis de delictes de suborn i prevaricació en el seu paper en l'adjudicació dels contractes de la cafeteria de l'Assemblea de Madrid del 2009 i el 2011, quan era vicepresidenta primera i presidenta de la mesa de contractació.

Aguado ha dit que Cifuentes compareixerà en una sessió extraordinària perquè expliqui "si coneixia o no el finançament irregular del seu partit, si rebia instruccions d'algun dirigent del PP, i que per què apareix el seu nom reflectit en un informe de la Guàrdia Civil", que va ser ratificat ahir en un segon document, ha assenyalat.

CRÍTIQUES DEL PP

Notícies relacionades

No obstant, el portaveu del PP, Enrique Ossorio, ha precisat que la Mesa de l'Assemblea haurà d'habilitar aquest dia, cosa que decidirà dilluns que ve -que previsiblement també ho ratificarà per majoria dels grups (PSOE-M, Podem i Ciutadans)-, alhora que ha comentat que Cifuentes estarà disposada a anar al Parlament regional.

Ossorio ha lamentat que aquesta comissió d'investigació actuï "a cop de notícia i sense cap planificació", ja que el funcionament habitual és estudiar l'assumpte, que se sol·liciti la informació necessària, s'analitzi i demanar que vinguin altres compareixents, "no precisament el cap de la Comunitat". "El que no és raonable és proposar ara que d'aquí uns dies, sense que la comissió hagi fet cap treball", comparegui la presidenta, ha indicat.