Rivera insta Cifuentes a explicar la seva "teoria de la conspiració" i dir qui del PP va filtrar l'informe de l'UCO

Li pregunta si es refereix a la vicepresidenta, al president del Govern, al ministre de l'Interior o a la secretària general del PP

 

  / EFE / ZIPI

2
Es llegeix en minuts

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha instat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, a explicar la seva "teoria de la conspiració" i dir qui dels seus companys del PP creu que va treure a la llum l'informe en què la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil demana que se la investigui per prevaricació i suborn.

"La teoria de la conspiració que insinua Cifuentes i el victimisme no em convencen", ha declarat en una entrevista a RNE. D'aquesta manera, Rivera ha rebutjat que, davant aquest informe que figura al sumari del 'cas Púnica', la presidenta regional hagi defensat la seva innocència dient que en política no creu en les "casualitats".

Al seu parer, "no s'hi val a fer-se la víctima, disparar i generar la sospita sobre la Policia o la Guàrdia Civil i després amagar-se", i tampoc donar a entendre que les forces i els cossos de seguretat de l'Estat "actuen al dictat de Ciutadans, de Podem o d'altres partits".

Per això ha demanat a la presidenta autonòmica que comparegui a la comissió d'investigació de l'Assemblea de Madrid sobre la corrupció, com ha sol·licitat C's, i aclareixi "qui està darrere d'això".

"¿És la vicepresidenta? ¿El president del Govern? ¿El ministre de l'Interior? ¿(María Dolores de) Cospedal? Perquè es refereix als seus companys de partit", ha assenyalat suggerint que el PP, com que no celebra primàries per elegir els seus líders i candidats electorals, al final "les fa als jutjats".

El líder de Ciutadans ha insistit a demanar a Cifuentes que no "s'escapi" i vagi a donar explicacions com més aviat millor a l'Assemblea de Madrid, després de les notícies que apunten a la seva implicació en el "finançament il·legal" del PP.

"Cifuentes no pot contestar a això per tuits ni fent-se la víctima i culpant a tothom, ni tampoc podem crucificar políticament ni demanar la dimissió d'algú sense saber si realment aquesta persona hi està implicada", ha indicat.

DEMANA RESPECTE PER A LA FEINA DE LA GUÀRDIA CIVIL

Per un altre costat, el líder de Ciutadans ha demanat respecte per als documents de l'UCO, que són "informes policials, ni més ni menys", i la feina de les forces i cossos de seguretat de l'Estat.

En aquest sentit, ha indicat que quan es coneixien informes policials sobre la família Pujol "hi havia molta gent del PP que s'acollia a ells legítimament i que mai va criticar la Guàrdia Civil o la Policia". Així que "aquestes defenses numantines tant de la Policia com contra la Policia em semblen impròpies", ha dit.

EL PACTE AMB EL PP A MADRID NO PERILLA PER ARA

Rivera ha afirmat que ara "la cosa està oberta i s'ha de ser prudent", perquè el jutge "de moment" no ha decidit investigar Cifuentes "però tampoc arxiva el cas".

Notícies relacionades

Pel que fa a les conseqüències polítiques, ha dit que el pacte d'investidura del PP amb Ciutadans a la Comunitat de Madrid "estaria en risc" si la presidenta madrilenya, algun dels seus consellers o algun diputat del PP fossin imputats i es neguessin a deixar el seu càrrec, cosa que per ara no ha passat.

No obstant, ha reconegut que la situació és "preocupant", que el PP de Madrid "està en descomposició per la corrupció" i que la situació en què es troba aquest partit "no dona per posar la mà al foc per ningú".