CONFERÈNCIA IDEOLÒGICA

Puigdemont i Mas proposen crear "les Nacions Unides d'Europa"

Els líders del PDECat discuteixen el corpus ideològic que ha de guiar la política del partit

Carles Puigdemont  i Artur Mas durant la primera conferència ideològica celebrada pel partit. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu predecessor en el càrrec i president del PDECatArtur Mas, han debatut per primera vegada des del naixement de la formació el juliol del 2016 i han apostat per avançar cap a una Europa més cohesionada i crear "les Nacions Unides d'Europa", en què Catalunya tindria un paper preponderant, al seu parer.

Així ho han dit en un diàleg a l'inici de la conferència ideològica del partit, en què s'ha fixat el corpus ideològic que guiarà les accions de la formació en el futur i en què han apuntat les línies mestres del partit i els seus principals eixos d'actuació.

Per Mas, l'Estat no ha d'actuar com una barrera per als ciutadans, sinó més aviat com "un associat o un aliat", mentre que tampoc ha de penalitzar els errors de la ciutadania ni avançar cap a una sobrerepresentació o 'estatalització' de les administracions públiques en la societat.

Notícies relacionades

L'expresident ha posat en valor el paper del món associatiu o privat a l'hora de construir la societat catalana, i és en aquest sentit que ha advertit dels perills de l'estatalització: "Catalunya no ha de perdre un dels seus tresors: haver construït un país que s'ha fet amb el colideratge del món associatiu i privat català".

Mentrestant, Puigdemont ha destacat la importància de la tecnologia i la societat a l'hora d'encarar els principals reptes de Catalunya en el futur perquè "no hi ha nació sense les persones" i, en aquest sentit, ha apostat per convertir les prioritats de la ciutadania en la prioritat d'un hipotètic futur Estat.