Rajoy nega haver rebut xantatge amb un vídeo que prova la caixa b

El president ha demanat a Méndez de Vigo que negui davant la premsa haver sigut pressionat com es desprèn d'una conversa d'Ignacio González

Rajoy i la ’puta cinta’ del cas Lezo. / periodico

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha negat aquest divendres que Mariano Rajoy hagi rebut xantatge amb un vídeo que prova la presumpta caixa b del PP, segons es desprèn d'una conversa gravada per la Guàrdia Civil entre Ignacio González i l'exministre Eduardo Zaplana. "El que li puc dir sobre aquest tema -ha assenyalat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres- és que Rajoy rebutja que hagi sigut sotmès a cap tipus de xantatge".

Notícies relacionades

Segons ha explicat, qualsevol que conegui el president del Govern sap que "no se li pot fer xantatge" ni se sotmet "a cap pressió". Sobre això, ha recordat que el cap de l'Executiu va resistir davant les múltiples veus que reclamaven que demanés un rescat de l'economia espanyola a la UE. "Qualsevol que el conegui sap que al president no se li pot fer xantatge ni influir d'aquesta manera", ha afegit. 

Méndez de Vigo ha revelat que ha sigut el mateix Rajoy qui li ha dit, abans de la roda de premsa, que "rebutgés rotundament" davant els periodistes que s'hagi produït un xantatge "en els termes que se sent en les gravacions". Així mateix, ha argumentat que no es pot fer responsable "una persona del que digui una altra".