Les gravacions d'Ignacio González: "A Rajoy li van fer xantatge amb un vídeo i va recórrer a Bárcenas per tapar-ho"

Hauria pagat a Ariza, d'Intereconomía, per tapar l'escàndol de "la puta cinta"

Un empresari confessa el pagament de comissions a Génova 13, explica Zaplana

jcarbo28975723 catala gonzalez170426182051

jcarbo28975723 catala gonzalez170426182051

2
Es llegeix en minuts

Al president del Govern, Mariano Rajoy, li haurien fet xantatge amb un vídeo que provava la suposada corrupció del PP, segons es desprèn d'una conversa gravada per la Guàrdia Civil entre Ignacio González, expresident de la Comunitat de Madrid, i l'exministre Zaplana. A les imatges, un empresari confessava el pagament de comissions al llavors tresorer de Génova 13, Álvaro Lapuerta. "Li van donar pasta per la puta cinta. Per tapar-ho", explica González, en una de les converses que figuren en la investigació del 'cas Lezo', que l'ha portat a la presó. Sempre segons aquesta versió de González recollida a 'El Español', Rajoy va recórrer a Luis Bárcenas per solucionar el problema.

En una conversa, intervinguda el 19 de febrer per agents de la Unitat Central Operativa (UCO) i en el sumari del cas, González apunta a Ildefonso de Miguel, exresponsable del Canal de Isabel II, com a instigador de la maniobra. "Començo a pensar que va ser bastant més llest. Li va treure una gravació a un empresari que he de fer memòria de l'empresa que era, dient que li donava pasta a Álvaro Lapuerta i no sé si a Rajoy. I aquesta cinta... jo en aquell moment no estava en aquesta guerra. Ildefonso va agafar aquella cinta, perquè ens estaven atacant, i l'hi va donar a Julio Ariza [màxim responsable del grup Intereconomía i, segons la Cadena SER, responsable del 'tamayazo']. I ara m'he assabentat que Ariza, amb aquella cinta, se'n va anar a veure Mariano a fer-li xantatge”, diu González.

Després d'aquest moviment, i segons la conversa entre González i Zaplana, Bárcenas hauria negociat i pagat a Ariza per silenciar l'escàndol. No obstant, el PP no va ser l'únic interessat: "La van oferir al govern veneçolà per 10 milions d'euros", diu González, que també acusa Rajoy d'estar darrere d'una cacera contra ell, d'anar-lo "a matar. Llavors ja comença tota l'artilleria".

LA CITA AMB CASALS AL PALACE

Per un altre costat, 'El País' explica aquest divendres que González i el seu testaferro, Edmundo Rodríguez Sobrino, van tenir els dies previs a Lezo una reunió amb Mauricio Casals, president de ‘La Razón’, a l'Hotel Palace de Madrid.

El mateix Casals reconeix la reunió, que es va celebrar a petició de Rodríguez Sobrino. Segons el directiu del diari conservador, tots dos es van queixar que se sentien assetjats per la justícia. No obstant, la Benemèrita no va poder gravar la reunió.

SOSPITES SOBRE GALLARDÓN

Notícies relacionades

Alberto Ruiz-Gallardón, president de la Comunitat de Madrid quan va començar la presumpta corrupció al Canal de Isabel II, també estaria implicat en la trama. "El procediment es dirigeix contra els membres del Consell de Govern de la Comunitat de Madrid que van proposar i van adoptar l'acord” de compra d'Inassa per un valor superior al real, s'explica en un acte incorporat a la causa sota secret, al qual ha tingut accés 'Eldiario.es'. 

Davant aquesta informació, la Fiscalia Anticorrupció va sol·licitar el novembre del 2016 que el jutge dictés un acte de direcció de procediment contra Gallardón, perquè no prescrivís el delicte de malversació de fons públics en què pogués haver participat fa 15 anys.