La Generalitat internacionalitza el 'cas Forcadell'

La conselleria d'Exteriors fa un memoràndum per explicar als governs la "persecució" judicial de la presidenta del Parlament

molas

molas

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La conselleria d'Exteriors ha confeccionat un memoràndum per explicar als governs de tot el món la "persecució" judicial de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El text repassa tot el que ha passat des que el Tribunal Constitucional la va encausar per “permetre el debat i la votació” sobre unes “conclusions d'una comissió parlamentària creada per estudiar un procés constituent que conformaria un futur Estat independent”.

Notícies relacionades

El departament de Raül Romeva fa èmfasi en el fet que els càrrecs que se li imputen a Forcadell deriven de la reforma del TC, que li permet “anar més enllà de la resolució de qüestions constitucionals i executar les seves pròpies resolucions a través de tribunals ordinaris amb multes i suspensions a funcionaris si no compleixen les resolucions del Tribunal Constitucional”. "Això significa una greu amenaça per a la separació de poders entre l'Executiu i els poders judicials del Govern espanyol, que és la base de l'Estat de dret a Espanya", afegeix.

Després de relatar que la "persecució" ha acabat afectant els membres de la Mesa del Parlament, el document destaca que "Catalunya defensa la llibertat d'expressió i la capacitat política dels parlaments democràtics per debatre i votar sobre posicions polítiques de qualsevol tipus, ja que els sistemes democràtics garanteixen la protecció jurídica dels càrrecs davant els membres del Parlament per qualsevol acció o opinió expressada en relació amb la seva posició. Actualment, aquesta protecció parlamentària és violada a través de les accions portades a terme pel Govern del PP". "Això provoca un greu dèficit en la democràcia espanyola que posa en risc qualsevol projecte democràtic a Espanya", assenyala el memoràndum.