Maza es disculpa davant Nieto per posar-lo sota sospita amb una "redacció defectuosa"

El text volia dir que "la investigació del secretari d'Estat havia sigut xivada" i que "no se li imputa res"

 

  / EFE / ROBIN TOWNSEND

2
Es llegeix en minuts

El fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, ha demanat disculpes aquest dijous al secretari d'Estat d'Interior, José Antonio Nieto, per l'informe de la fiscalia en el 'cas Lezo' que va sembrar "un halo de sospita" que hauria pogut filtrar la investigació als afectats. Maza ha atribuït la confusió a una redacció "molt defectuosa" i ha afegit: "Vull demanar disculpes al senyor Nieto per l'error produït". "És absolutament injust i li demano disculpes", ha dit també.

A més, Maza ha assegurat que el text en qüestió, que parlava de "la presumpta investigació xivada del secretari d'Estat de Seguretat", en realitat "no vol dir la investigació filtrada o xivada pel secretari d'Estat, sinó que la investigació del secretari d'Estat havia sigut xivada".

Preguntat llavors si es referia a una investigació dirigida pel secretari d'Estat de Seguretat o a una que se li hagi obert a ell, ha puntualitzat que ell no té coneixement de cap investigació sobre Nieto. "D'això no en puc parlar ni ho puc comentar perquè estaria emparat pel secret del sumari, però per no crear més confusió i perquè crec que és molt clar, no hi ha, que jo en tingui coneixement, cap investigació oberta, ni de bon tros. Tiraríem més llenya al foc, amb el que ha hagut de patir aquest senyor, si jo deixés obert el més mínim dubte, només per això i per ell m'he avançat a dir alguna cosa", ha dit en una entrevista a Onda Cero.

MALA INTERPRETACIÓ

També en declaracions a la Cope, Maza ha relatat que, tan aviat com es va començar a conèixer la interpretació que els mitjans estaven fent d'aquelles paraules, li van trucar els "companys" de la Fiscalia Anticorrupció per dir-li que estaven "entristits" pel que havia passat i que farien un comunicat per dir que s'estava interpretant malament.

Notícies relacionades

"No és que se li imputi alguna cosa i després no se'l persegueixi, és que no se li imputa res", ha precisat. Amb tot, el fiscal general considera que "un error de redacció o una redacció confusa els pot tenir qualsevol" i que, encara que la redacció no és correcta, potser la situació hauria sigut diferent si "s'hagués llegit amb mesura abans d'interpretar".

També ha lamentat no haver tingut temps per referir-se a aquest assumpte en la seva compareixença davant la Comissió de Justícia del Congrés aquest dimecres a la tarda, i s'ha referit a tot plegat com "un episodi trist" en l'actual "enrenou".