Maza fa una defensa a ultrança del fiscal en cap Anticorrupció, malgrat les escoltes del 'cas Lezo'

Critica la "ingerència constant" que li impedeixen a ell i a Moix fer la seva feina

Sosté que el fiscal exerceix amb "valentia i fermesa" el seu càrrec

undefined38369567 madrid 10 05 2017 politica comision de justicia   comparecen170510154641

undefined38369567 madrid 10 05 2017 politica comision de justicia comparecen170510154641 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha optat aquest dimecres davant la Comissió de Justícia del Congrés per fer una defensa a ultrança del fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, recordant les iniciatives adoptades per la Fiscalia especial contra el PP, com la querella presentada contra el bufet d'advocats que va fundar el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, o el mateix 'cas Lezo', en les escoltes del qual se sent el principal imputat, l'expresident madrileny Ignacio González, felicitar-se per la futura designació de Moix per la seva afinitat al PP.

Així, ha assegurat que comparteix "amb ell la seva visió de cap on hauria de dirigir-se la fiscalia". "Em sento satisfet per la designació, al veure la seva valentia i fermesa en l'exercici del càrrec", ha assegurat el fiscal general de l'Estat. Les seves paraules no han sigut compartides per la majoria dels portaveus parlamentaris, que han exigit la dimissió de Moix per entendre que ha entorpit investigacions fiscals. 

En opinió del fiscal general, les informacions molt crítiques amb l'actuació d'Anticorrupció des que Moix va ser designat és "un problema estructural", en què "es confon per part d'alguns el control de la legalitat de la fiscalia amb la ingerència constant a qui té alguna responsabilitat", cosa que impedeix als responsables del ministeri públic fer la seva feinal. Per això ha demanat "calma" que en la seva opinió és el que necessita la Fiscalia especial.

EL CAS DEL 3%

Notícies relacionades

Segons Maza, es posa el focus en qüestions tècniques, com la crítica amb què va ser rebut el relleu dels fiscals encarregats del cas del 3% per decisió del mateix Moix. El fiscal general ha criticat les informacions en què s'explicava el canvi, perquè "el cessament dels fiscals no és en absolut cert", ha assegurat emparant-se en el fet que quan l'assumpte va ser revisat pel Consell Fiscal, va decidir sol·licitar més dades abans d'avalar-lo o revocar-lo.

Sosté que sigui quina sigui la seva decisió "la condemna ha sigut imposada anticipadament" i si acaba entenent necessari el canvi per racionalitzar els efectius de treball de la Fiscalia serà "dolent, perquè suposarà que es paralitza la investigació" i si es fa cas als actuals fiscals del cas, que no volen deixar-lo, "també dolent, perquè suposaria desautoritzar" el cap que ell mateix va nomenar.