Podem mantindrà el seu full de ruta malgrat desplomar-se al CIS

El partit morat al·lega que no farà un tomb electoralista per caure a la tercera posició darrere del PP, el PSOE i C's

El mal resultat arriba després del canvi de rumb validat per Iglesias a Vistalegre 2

undefined37760168 madrid  21 03 2017  pablo iglesias e irene montero  podemos 170321160147

undefined37760168 madrid 21 03 2017 pablo iglesias e irene montero podemos 170321160147

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Podem es desploma en l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS)Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) i cau de la segona posició a la tercera, amb un 19,7% del vot, després del PP i el PSOE. Tot i així, els morats no rectificaran el gir polític que van emprendre en la seva assemblea ciutadana Vistalegre 2, al febrer, pel revés que suposen aquests resultats.

En una primera valoració al conèixer-se les dades de l'enquesta, la portaveu parlamentària, Irene Montero, ha demanat "cautela" i ha rebutjat que la direcció obri un procés de reflexió. Al contrari, ha defensat mantenir el full de ruta que es va imposar en el conclave per aclaparadora majoria de Pablo Iglesias.

"No estem pensant en clau electoralista ni en clau interna", ha assegurat, convençuda que el partit ha d'estar centrat a "defensar el que al país li importa". "Mala pràctica seria una formació política que estigués pensant en clau d'enquesta en una situació d'excepcionalitat", ha assenyalat en roda de premsa al Congrés.

Notícies relacionades

La portaveu ha reconegut el "rigor" dels estudis d'opinió, però ha recordat que les enquestes "a vegades l'encerten i altres no". 

L'enquesta ratifica la tendència a la baixa de Podem, un declivi que cobra significat tenint en compte l'absència de líder al PSOE, partit amb el qual comparteix nínxol electoral.  En tres mesos, la intenció de vot als morats cau dos punts,  del 21,7% al 19,7%.