Pedro Sánchez arrasa en nombre d'avals a Catalunya

L'exlíder del PSOE ha obtingut 6.058 suports dels 14.322 a què podien aspirar els tres candidats

En les anteriors primàries només va obtenir 1.300 avals, pels 1.971 que va obtenir Eduardo Madina

Pedro Sánchez dona la sorpresa amb més de 57.000 avals, i arrasa en nombre d’avals a Catalunya / DANNY CAMINAL / EUROPA PRESS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pedro Sánchez ha reunit 6.058 avals a Catalunya per a les primàries a la secretaria general del PSOE, segons dades facilitades pel seu equip. Aquest nombre de suports obtingut per l'exlíder socialista implica que ha recollit gairebé la meitat dels avals que podia reunir i que els altres dos candidats quedaran clarament darrere d'ell, ja que en aquests comicis interns hi poden participar 14.322 militants del PSC. L'equip de Susana Díaz a Catalunya ha preferit no facilitar informació fins que l'escrutini no estigui tancat i validat. Patxi López ha aconseguit 500 firmes.

Notícies relacionades

Els suports catalans rebuts per Sánchez han resultat claus perquè l'exlíder socialista s'hagi quedat només a 6.113 suports de Díaz en el conjunt d'Espanya. Tampoc ha sigut una sorpresa. Tothom al PSC tenia assumit que Catalunya és 'territori sanchista', un fet que ha quedat demostrat en les diferents intervencions que l'exsecretari general ha fet en diferents localitats catalanes en les últimes setmanes, on ha reunit molts més fidels que els altres dos aspirants. A Barcelona, per exemple, més de 3.000 persones el van recolzar a la Fabra i Coats, en un míting en què va defensar la idea de la "nació" catalana dins d'una Espanya entesa com a "nació de nacions".

Res a veure amb altres temps. En les anteriors primàries, el 2014, Sánchez només va poder reunir 1.305 avals, pels 1.971 que va rebre el seu llavors principal rival, Eduardo Madina (l'altre aspirant, José Antonio Pérez Tapias, es va quedar en 799). En aquelles eleccions internes, encara que Sánchez es va imposar en el conjunt d'Espanya i a la província de Barcelona, Madina va ser el més votat en el global de Catalunya.