ESCÀNDOL AL PARTIT POPULAR

Rajoy, sobre la corrupció: "Qui la fa la paga, com s'està demostrant"

El president surt en defensa dels ministres Catalá i Zoido, criticats per suposades filtracions en el 'cas Lezo'

Rajoy, sobre la corrupció: "Qui la fa la paga, com s'està demostrant"

EFE / RUBÉN FIGUEROA

2
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha expressat aquest dimarts des de l'Uruguai el seu suport als ministres de Justícia i Interior, Rafael Catalá i Juan Ignacio Zoido, respectivament, després de les crítiques que aquests han rebut de l'oposició per suposades filtracions en el 'cas Lezo'. Rajoy també s'ha referit en general als casos de corrupció afirmant: "Qui la fa la paga, com s'està demostrant".

El líder del PP ha fet aquestes declaracions en una conversa informal a Montevideo amb els periodistes que segueixen el seu viatge oficial al Brasil i l'Uruguai. Rajoy ha assegurat que els casos de corrupció, l'últim, el 'cas Lezo', que ha esquitxat greument el PP de Madrid, no el distrauran del que considera el més important, fer les coses bé tenint com un objectiu prioritari l'economia, i ha assenyalat: "Sobre tota la resta, el que diguin els tribunals. No sortiré d'aquí". I ha insistit en aquesta intenció recalcant que si actués d'una altra manera, com a president del Govern que és, faria un flac favor al principi de la divisió de poders.

Per això, ha garantit que s'atindrà al que diguin els tribunals sobre la manera com testificarà en el 'cas Gürtel' i sobre si ho podria fer per videoconferència, i al que digui el Parlament respecte a les comissions d'investigació que posi en marxa.

En referència al 'cas Lezo', Rajoy ha assegurat que desconeix tant l'assumpte d'una reunió entre el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i Pablo González (el germà d'Ignacio González) com el d'un missatge del ministre Catalá a l'expresident de la Comunitat de Madrid en què li desitja que "es tanquin els embolics".

El PSOE i Podem han demanat la dimissió de Catalá i també han carregat contra Zoido per la reunió de Nieto i Pablo González. No obstant, Rajoy ha volgut sortir al pas d'aquestes crítiques, ha recolzat els seus ministres i ha assegurat que no els cessarà.

Notícies relacionades

Rajoy s'ha referit per primera vegada a la dimissió d'Esperanza Aguirre i ha assegurat que respecta molt la seva decisió. Ha explicat que la conversa telefònica que va mantenir amb ella des de Brasília dilluns, una vegada que va anunciar que renunciava al seu càrrec de regidora i portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, va transcórrer bé. Però no ha volgut entrar en detalls subratllant que es tracta d'una conversa privada i que va ser "pròpia de la situació".

El president ha volgut sortir al pas de la visió global negativa dels polítics que pot tenir la societat espanyola i ha assegurat que aquesta visió no respon a la realitat. En aquest sentit, ha afirmat que generalitzar és un error molt greu.