PROTESTA CIUTADANA

Cassolada contra la corrupció davant de la seu del PP

Els manifestants han corejat al carrer de Génova consignes com "¡Manos arriba, esto es un atraco!" o "¡No és un partit, és una màfia!"

Els manifestants han corejat al carrer Génova consignes com ¡Mans amunt, això és un atracament! o ¡No és un partit, és una màfia! / DAVID CASTRO / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Més de mil de persones han protestat aquest dimarts davant de la seu nacional del PP, al carrer madrileny de Génova, amb una cassolada contra els casos de corrupció vinculats al partit que presideix Mariano Rajoy, després de l'esclat de l'operació Lezo que ha portat a la presó l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio GonzálezComunitat de MadridIgnacio González.

La cassolada, convocada per a aquest dimarts a les vuit del vespre, no ha sigut comunicada a la Delegació de Govern de Madrid i s'ha dut a terme sense incidents sota la vigilància d'un ampli dispositiu policial que ha mantingut encerclada la seu del PP i restringida a l'accés de vianants. Els manifestants, encaixonats a la vorera dels números parells del carrer de Génova, intransitable per l'aglomeració de persones, han cridat consignes contra la corrupció al PP, com "¡Manos arriba, esto es un atraco!" o "¡No és un partit, és una màfia!".

Molts dels participants portaven cassons i paelles que picaven, o xiulets i trompetes. A les nou del vespre, el cèntric carrer madrileny es mantenia obert al trànsit rodat, controlat per agents de la Policia Municipal. No obstant, mitja hora després, quan l'assistència a la concentració començava a minvar, un grup de manifestants han envaït la calçada del carrer de Génova, cosa que ha provocat el tall de la circulació de vehicles.

El delegat d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Madrid, Carlos Sánchez Mato, i les regidores Yolanda Rodríguez i Montserrat Galcerán, tots ells d'Ahora Madrid, han assistit a la cassolada, on han coincidit amb diputats autonòmics de Podem com Hugo Martínez Barca o del Congrés, com el gallec Antón Gómez Reino, d'En Marea.

"QUE ENTREGUIN LA PASTA"

Notícies relacionades

Amb el lema "Que es dissolguin i entreguin la pasta. El PP no és un partit, és una banda", la convocatòria va començar a difondre's aquest dilluns a través de les xarxes socials, comptant amb el suport de dirigents de Podem i Izquierda Unida

També ha sigut utilitzada per col·lectius com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) davant de la seu del Partit Popular, com es va fer l'any passat, quan el PP va rebutjar la llei d'emergència habitacional i talls de subministraments aprovada al Parlament de Catalunya.