EL SAQUEIG D'UNA INSTITUCIÓ CULTURAL

El Palau de la Música va contractar la remodelació malgrat l'objecció dels arquitectes

La constructora Ferrovial està acusada de pagar comissions a CDC a través de l'auditori barceloní

Tusquets va mostrar el seu "escepticisme" respecte a la firma i el seu company Carles Díaz l'hi va dir a Jordi Montull

jgblanco38128870 barcelona 21 04 2017   politica   juicio del caso millet  pa170421095155

jgblanco38128870 barcelona 21 04 2017 politica juicio del caso millet pa170421095155

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

L'arquitecte Carles Díaz, soci del despatx d'Òscar Tusquets, ha declarat aquest divendres en el judici pel saqueig del Palau de la Música que va comentar l'any 2000 a Jordi Montull llavors mà dreta de Félix Millet a l'entitat cultural, la seva objecció que Ferrovial es fes càrrec de l'ampliació i remodelació de l'auditori barceloní. "Li vaig dir que si ho fèiem amb Ferrovial havíem d'anar amb molt de compte, perquè era una empresa molt dura, com totes les grans empreses, i pressionava per aconseguir més pressupost", ha dit el testimoni. Malgrat aquesta opinió, els màxims directius del Palau van escollir Ferrovial per fer l'obra. La constructora està acusada de pagar comissions a Convergència Democràtica (CDC) a través d'auditori.comissions Convergència Democràtica (CDC)

Díaz ha explicat que el Palau els va donar diversos pressupostos per fer les obres, un d'ells era de Dragados i un altre de Ferrovial. "L'elecció final va ser del client" (el Palau), ha aclarit el també arquitecte Òscar Tusquets. Aquest ha afirmat que era escèptic i que va dubtar si Ferrovial era l'empresa "idònia" per efectuar l'obra, encara que després ha precisat que no hi va haver problemes importants amb la constructora.

ENDARRERIMENTS EN L'ENTREGA DE L'OBRA

Notícies relacionades

"La qualitat va ser acceptable i va complir amb el contracte", ha relatat Tusquests. El contracte entre el Palau i Ferrovial no el va veure mai. El testimoni ha admès que només va firmar els certificats d'obres que realment s'ajustaven a la realitat i ha reconegut un desviament pressupostari d'uns 600.000 euros. Dels inicials 8,9 milions es va passar a una liquidació final per un import de 9,5 milions, encara que, segons el testimoni, hi va haver modificacions en el projecte original. Ha tret importància al retard en l'entrega de l'obra i que no s'apliqués cap sanció per aquest fet. "Ens importa més la qualitat", ha explicat, Tusquets. Els honoraris dels arquitectes els va pagar el Palau, ha incidit Díaz. Les obres es van realitzar des del 2000 fins al 2005. Tant Tusquets com Díaz havien sigut proposats com a testimonis per l'advocat Àlex Solà, que exerceix l'acusació popular en nom de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB)

Un exresponsable de GISA (ara Infraestructures.cat), l'empresa que adjudica les obres públiques de la Generalitat, ha assegurat, per la seva part, que la contractació per la línia 9 del metro es va fer de forma correcta i sense desviació de pressupost.