CORRUPCIÓ.CAT

Millet i Montull dictaven a les seves secretàries els documents de les comissions a CDC

Els papers trobats al Palau especifiquen les presumptes comissions de Ferrovial al partit polític

El fiscal estreny el setge contra l'acusat Daniel Osàcar, extresorer de Convergència

 

  / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jordi Montull, mà dreta de Félix Millet al Palau a la Música, va ser l'artífex dels documents on apareixen les suposades comissions de Ferrovial a CDC, canalitzats a través de l'entitat cultural, i sobretot, un quadro on figuren pagaments a Daniel, a qui el mateix expresident de l'auditori va identificar com a Daniel Osàcar, l'extresorer de CDC. Així ho han declarat aquest dijous en el judici pel saqueig del Palau dues secretàries de Montull. "El vaig confeccionar jo per indicació del senyor Montull", ha explicat una d'elles, per després afegir, davant les preguntes del fiscal, que ella només transcrivia i "no qüestionava" res.

En la sessió del judici d'aquest dijous el fiscal ha estret el setge sobre el suposat finançament il·legal de CDC i la relació dels extresorers del partit i de la seva fundació Trias Fargas (ara CatDem) Carles Torrents, mort el 2005, i el seu successor i acusat, Daniel Osàcar. Millet va confessar en la seva declaració que va donar diners en efectiu a Torrents i Montull va admetre que va fer el mateix amb Osàcar quan el primer va morir.

Les secretàries tant de Millet com de Montull han reconegut aquest dijous que van redactar, sempre per ordre dels seus caps, diferents anotacions que recollien el suposat pagament de comissions (fins al 4%) a CDC. María Eugenia Morante, que va estar a les ordres de Montull, ha precisat que Osàcar no només trucava per telèfon al seu superior, sinó que també l'anava a visitar de tant en tant. També ha reconegut que ella va elaborar, per indicacions del seu cap, un document sobre l'"adjudicació de la Ciutat de la Justícia" (hi ha un apunt del 4%). Una companya seva, Rosa María Roca, ha admès ser l'autora d'un quadro Excel on apareixen cobraments a Ferrovial i suposats pagaments a Daniel Osàcar i a la fundació Trias Fargas. Tot per indicació del seu cap. La mateixa testimoni ha reconegut les anotacions en què apareixen trucades d'Osácar a Montull i també a un directiu de Ferrovial acusat, Juan Elizaga.

LA CAIXA FORTA

Notícies relacionades

L'administrativa a les ordres de Millet, Maria Pilar Casanovas, ha afegit que va fer una llista amb diferents xifres titulada "adjudicació Línia 9" i que va ser dictada pel seu cap. Ha precisat que aquest concepte "no tenia res a veure amb el Palau". La mateixa testimoni ha admès que Carles Torrents trucava a l'expresident del Palau i es reunia amb ell. "Demanava que es vigilés el cotxe", ha comentat. I ha detallat que quan venia aquest empleat convergent en alguna ocasió Elisabet Barberá anava a la caixa forta, on, segons ella, hi havia sobres amb diners. Barberá va assegurar aquest dimecres que quan Torrents anava a veure Millet, aquest últim li deia que anés a la caixa forta i li entregava un sobre tancat i gruixut.

Casanovas, a més, ha reconegut diversos documents i ser autora d'una anotació sobre una reunió el 2005 en un hotel entre Millet, Montull, l'advocat Jaume Camps (exdiputat de CDC) i el dirigent convergent i exconseller de Justícia, Germà Gordó.