Gabriel Rufián: "Sí, fem el trol al Congrés"

El diputat d'ERC assegura en una entrevista a 'Código nuevo' que prefereix les crítiques a la cara

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

És coneguda l'afició de Gabriel Rufián a repartir garrotades a tort i a dret, ja sigui via Twitter o des del seu escó del Congrés. Ell mateix ho admet en una entrevista que ha concedit a 'Código nuevo', en què admet que, en el bon sentit de la paraula, fa de trol a la Cambra baixa. "Si trolejar és dir allò que poca gent diu, sí, fem el trol", respon Rufián.

De fet, el republicà assegura sentir-se molt còmode al seu escó, perquè prefereix llançar pulles en viu i en directe que a través de les xarxes socials. "No és el mateix dir-ho a internet que dir-l'hi a Montoro a la cara", subratlla.

Sobre les crítiques que va rebre després del seu pas pel programa de Risto Mejide per portar una americana de Zara, després d'haver criticat l'empresa d'Amancio Ortega, recalca que "és d'esquerres" però que no repudia la societat capitalista: "No em cuso la roba ni cobro en sacs d'arròs".

Notícies relacionades

Rufián també treu importància al fet que ja hagi vençut el termini de 18 mesos que es van donar els partits sobiranistes per proclamar la independència. Segons ell, no era un termini estricte ja que un procés d'autodeterminació "costa moltíssim de fer". A més, remarca que els 18 mesos començaven a córrer a partir de la investidura de Carles Puigdemont, per la qual cosa el termini venceria el pròxim juliol. I insisteix que la inhabilitació de polítics independentistes està endarrerint el procés.

"Hi ha moltes coses que he entès del PP, PSOE i Ciutadans veient 'El Padrí'", afegeix Rufián en un altre moment de l'entrevista, en què defineix Artur Mas com a "hàbil", Soraya Sáenz de Santamaría com a "futura presidenta del Govern", Susana Díaz com a "Richelieu", i Bertín Osborne, Albert Rivera, Josef Ajram, Artur Pérez Reverte i Javier Cárdenas com a "cunyats".