Agra bronca entre Gabriel Rufián i Daniel de Alfonso al Congrés

El diputat d'ERC titlla de "mamporrero" i "gàngster" l'exdirector de l'Oficina Antifrau

El jutge insinua que Oriol Junqueras li va sol·licitar favors

El diputat Rufián i el fiscal Alfonso s’embranquen al Congrés. / CONGRÉS DELS DIPUTATS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Duríssima intervenció de Gabriel Rufián en la comissió d'investigació del Congrés per l'anomenada operació Catalunya, també conegut com el ‘Fernándezgate’, a compte de la presència de l'exdirector de l'Oficina AntifrauDaniel de Alfonso. Tots dos han mantingut un diàleg ple de desafiaments i tensió. Com a exemple, el comiat de tots dos. Quan Rufián, parafrasejant el que va dir David Fernàndez (CUP) a Rodrigo Rato, al Parlament, ha dit: “Fins aviat, gàngster. Ens veiem a l'infern”. De Alfonso, que ha insinuat que havia rebut indicacions, al seu dia, del líder d'ERCOriol Junqueras, ha afegit: “Acabaré de la manera com es va acomiadar de mi Junqueras l'última vegada. "Daniel, tu saps com t’estimem".

Notícies relacionades

La insinuació d'Alfonso ha animat Rufián, que l'ha reptat a explicar què li havia demanat Junqueras: “No sigui tan gallet i digui-ho”. Abans, entre les advertències del president de la comissió, Mikel Legarda (PNB), l'havia titllat de “mamporrero” i “lacai”, i li havia preguntat si “no tenia vergonya”, entre altres raons, per haver dit que “havia liquidat la sanitat catalana”, en un dels fragments més cèlebres de les converses amb Jorge Fernández Díaz que van veure la llum.

Rufián ha preguntat a un Alfonso visiblement irritat qui era el “senyor X” de l'operació Catalunya (és a dir, l'organitzador) i també el nom del “Peter Consenza”, el perdonavides que executava les ordres de Vito Corleone a la pel·lícula ‘El padrí’.   

'OPERACIÓ CATALUNYA'