Tardà nega que ERC tingui relació amb la gravació a Bonvehí

El diputat republicà afirma: "He escoltat la gravació i és evident que Esquerra no hauria filtrat res, per ètica"

jjubierre36060137 madrid 27 10 2016 politica segundo dia del debate de investi161027140114

jjubierre36060137 madrid 27 10 2016 politica segundo dia del debate de investi161027140114 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts

Joan Tardà, diputat de l'ERC al Congrés ha negat en declaracions a Catalunya Ràdio que el seu partit tinguin cap relació sobre la gravació i posterior difusió d'una gravació a David Bonvehí en què el coordinador d'organització del PDECat  aposta per presentar "un candidat autonomista" a les eleccions al Parlament de Catalunya si el procés acaba fracassant o si no acaba per haver-hi un referèndum. "No té cap sentit. Ho he escoltat i és evident que ERC no hauria filtrat mai res, per ètica. Però a més és absurd que ERC filtri una gravació on surten les veus de dos militants d'ERC. ¿Veritat que seria una bestialitat? ", ha declarat el portaveu al Congrés d'ERC.

Tardà ha atribuït la polèmica que s'ha generat per aquesta gravació a la proximitat del referèndum. "És lògic que a mesura que ens acostem al 'big bang', al dia H, en què s'obrin els col·legis electorals i els catalans puguin votar, apareguin contradiccions, apareguin nervis i tensions". Tardà, així mateix, ha fet referència a situacions similars en altres moments de la història de Catalunya: "Això passa en tots els processos històrics i persones que tenim al nostre imaginari que van ser grans personalitats de la història del nostre país, en el seu moment també van patir moments de desassossec i nervis". 

En aquest sentit, ha volgut insistir que el procés avança i que, "de la mateixa forma, en què tant nosaltres, com el PDECat, com la CUP, com la majoria que està a favor d'un referèndum, estem convençuts que ho farem, també hi ha grans poders, econòmics i mediàtics que intenten que descarrilem o que no ho fem, de manera que és lògic que a mesura que ens hi acostem s'incrementin les  tensions", ha insistit Tardà.

CAP RESPONSABILITAT

Notícies relacionades

Tardà, no obstant, ha reconegut --"m'ho semblen", ha comentat-- les veus de la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, i la de l'excandidat dels republicans a la capital del Bages, Pere Culell, en la gravació. Tots dos menjaven al mateix restaurant de Bonvehí en el moment en què es va produir la gravació. No obstant, ha insistit a allunyar tota responsabilitat de la filtració del seu partit. "Per enterrar polèmiques estèrils i no fer-los al joc als que volen que les coses surtin malament, dic una vegada més que  ERC no té res a veure amb la gravació ni amb la filtració d'aquestes converses a un mitjà de comunicació". 

Tardà ha defensat que, malgrat aquest episodi, el procés s'acabarà bé: "Tot s'acabarà bé perquè el president Puigdemont i el vicepresident Jonqueras són persones de paraula, persones de conviccions i en nom de la ciutadania de Catalunya han contret el compromís d'obrir els col·legis electorals. Tot el que vagi més enllà d'això és anècdota".