Rufián: "Em sorprèn que es parli més de mi que d'uns senyors que van conspirar al seu despatx"

Crítiques generalitzades a les dures formes amb què el diputat d'ERC es va dirigir a De Alfonso i Fernández Díaz

Rufián, ha recordat que a ell li deien gilipolles des de les files del PP. / JOSÉ LUIS ROCA / VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El to dur i aspre amb què el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, es va expressar en la comissió d'investigació per l'anomenada 'operació Catalunya', especialment contra l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, a qui va qualificar de “gàngster”, “gall” o “lacai”, ha despertat desenes de crítiques mentre el protagonista de la polèmica s'ha defensat assegurant que “potser es parla tant” d'ell “per no parlar del que van dir” l'exministre Jorge Fernández Díaz i De Alonso, que en termes generals van negar l'existència d'una policia patriòtica.

Rufián ha qualificat de “previsible” que es parli més de les “formes” que de “qui va conspirar”. Malgrat aquesta afirmació, també s'ha mostrat “sorprès” que “es parli més de la corbata de no sé qui o de com parla que d'uns senyors que van conspirar al seu despatx”. 

Notícies relacionades

El PP i el PSOE, i en menor mesura l'esquerra, han retret a Rufián les seves formes. Així, el coordinador general dels populars, Fernando Martínez-Maillo, ha considerat la seva forma d'expressar-se "impròpia d'un parlamentari", del "decòrum i del respecte". El seu company de files, Rafael Hernando, ha assenyalat que al Parlament s'ha de debatre amb "idees" i per això, en la seva opinió, no és necessari "caure en aquesta propagació d'insults permanent". El diputat del PSOE, Antonio Trevín, en to més suau, ha considerat que hi ha grups parlamentaris que prefereixen treure als compareixents la màxima quantitat d'informació mentre que altres, en referència a ERC, "prefereixen un altre tipus d'estratègies". 

Alberto Garzón, coordinador d'IU, ha assenyalat que l'"estil" de Rufián no és el seu però ha respectat les seves formes.