L'oposició acusa Fernández Díaz de "mentir" per tapar la "policia política"

Rivera posa en dubte que el ministre fos "víctima" d'una conspiració policial

2
Es llegeix en minuts
P. M. / MADRID

El paper de víctima d'una conspiració que va representar l'exministre Jorge Fernández Díaz en la comissió sobre el 'Fernándezgate' no ha deixat satisfet a ningú, excepte el PP. A més de criticar les formes utilitzades pel portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, sobretot contra l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, que va comparèixer en el mateix òrgan parlamentari, l'oposició ha dirigit els seus retrets a l'extitular d'Interior, a qui ha acusat de "mentir" per tapar l'existència d'una "policia política". 

Així, el portaveu del PSOE a la Comissió d'Interior, Antonio Trevín, ha assenyalat aquest dijous que la compareixença de Fernández Díaz va ser "una representació on la negació de l'evidència va envair gairebé totes les seves explicacions", però sense aconseguir, en la seva opinió, tapar l'actuació d'aquesta "policia política que va actuar en la seva època" i que no només "va fustigar" adversaris polítics, sinó que va treballar amb dossiers que van resultar ser falsos.

El PSOE conclou que entre les proves de la conspiració policial hi ha la captura de pantalla amb els falsos comptes de Xavier Trias a Suïssa que va ser utilitzada contra el llavors alcalde de Barcelona i dirigent de CiU.

ELS DUBTES DE RIVERA

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha dubtat, per la seva part, que el ministre fos "víctima" i s'ha mostrat a favor que la comissió d'investigació "estiri el fil" per veure si estava o no ficat en la conspiració. Així mateix, el dirigent taronja ha assegurat que les compareixences de dimecres han deixat clar que existeix una "batalla interna de la mateixa policia" evidenciada per les gravacions que culpabilitzen Fernández Díaz i De Alonso d'utilitzar mitjans del Ministeri per investigar l'oposició. 

Des d'Units Podem, Pablo Iglesias ha acusat directament l'exministre de "mentir" per ocultar que a Espanya s'ha investigat els rivals polítics. "Això sí que és greu i una falta de decòrum", ha assenyalat en referència a les crítiques que ha rebut Rufián per les formes utilitzades. 

Notícies relacionades

Per últim, el portaveu del PDECat, Carles Campuzano, ha considerat "gravíssim" que a aquestes altures el dirigent conservador no hagi assumit "cap responsabilitat política" per la seva voluntat de "manipular" la fiscalia i el funcionament de la justícia per intentar "expulsar" de la vida pública els dirigents sobiranistes catalans. "És molt lamentable", ha conclòs.

LA DEFENSA DEL PP

Per contra, Rafael Hernando, del PP, ha 'comprat' la versió de l'exministre a l'assenyalar que "evidentment" les gravacions que s'han difós de la conversa al seu despatx amb De Alfonso han sigut manipulades. Per això, al contrari que l'oposició, creu que la comissió hauria d'indagar no tant si es va perseguir els partits sobiranistes i altres contraris a les tesis del PP sinó qui va estar darrere de la reproducció i la seva difusió. En la seva opinió, "no hi va haver conspiració contra l'independentisme com alguns han pretès vendre".