LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Anticorrupció atribueix un cinquè delicte a Pedro Antonio Sánchez pel 'cas Auditori'

A la prevaricació, frau contra l'administració, falsedat i malversació, hi suma el frau de subvencions

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge instructor del 'cas Auditori', on figura com a imputat (ara investigat) el dimitit president de Múrcia Pedro Antonio Sánchez, que se sumi un nou delicte als quatre que figuren en l'exposició raonada elevada el desembre passat al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Regió. El 'cas Auditori' investiga les suposades irregularitats comeses en la construcció de l'auditori de Puerto Lumbreras quan Sánchez era alcalde d'aquest municipi.

A judici de l'acusació pública, Sánchez també hauria comès un presumpte delicte de frau de subvencions, ja que l'ajuda de sis milions d'euros concedida per la Conselleria de Cultura per al projecte de l'auditori de Puerto Lumbreras va ser invertida finalment en un altre de ben diferent, van indicar a l'agència Efe fonts de la fiscalia.

En un escrit que la Fiscalia Anticorrupció ha entregat al TSJ s'assenyala que entre el projecte presentat al sol·licitar la subvenció i el que finalment es va executar existeixen grans diferències. Així, assenyala que es va canviar la parcel·la sobre la qual es va realitzar i, a més, mentre que en un principi es parlava d'un únic immoble, al final se'n van aixecar tres.

PRÀCTICA DE DILIGÈNCIES

El ministeri públic reclama a l'instructor, el magistrat Julián Pérez-Templado, que practiqui les diligències de prova precises per acreditar els fets que recull en el seu escrit.

Notícies relacionades

En l'exposició raonada que el jutjat d'instrucció de Llorca va elevar al TSJ s'atribuïen a Sánchez els delictes de prevaricació, frau contra l'administració pública, falsedat en document oficial i malversació de cabals públics.

A més, el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco atribueix a l'expresident de Múrcia els delictes de frau, suborn i revelació d'informació reservada en el marc del 'cas Púnica', per la qual cosa ha elevat una exposició raonada al TSJ perquè se li obri investigació també per aquest escàndol de corrupció.