El senador Ramón Espinar es disculpa per beure Coca-Cola

Després de demanar-ne dues ampolles al menjador de la Cambra alta, el portaveu d'Units Podem es converteix en focus de polèmica

zentauroepp36309608 gra356  madrid  16 11 2016   el nuevo secretario general de 161120111347

zentauroepp36309608 gra356 madrid 16 11 2016 el nuevo secretario general de 161120111347 / Javier Lopez

2
Es llegeix en minuts

Ramón Espinar s'ha vist aquest dimarts immers en una nova polèmica. A algú no se li ha escapat que el portaveu d'Units Podem al Senat ha demanat dues ampolles de Coca-Cola al menjador de la Cambra. Després que la imatge corregués com la pólvora per Twitter, l'embolic estava servit, ja que el seu grup havia demanat retirar de la institució tots els productes de la marca. Una petició que la Mesa ha rebutjat aquest mateix dimarts. Espinar ha acabat admetent "l'error", en declaracions a la premsa, i demanant disculpes. 

El senador ha explicat que s'ha posat en contacte amb els treballadors de Coca-Cola per expressar-los "suport" i per dir-los que ho sentia. Ells "han acceptat les disculpes" i, a més, s'han mostrat sorpresos "per la que s'ha organitzat", ha dit Espinar, i per la "lupa" que té "al damunt" Units Podem.

També ha apuntat que intentarà no beure més Coca-Cola, tot i que serà "bastant difícil" no fer-ho al Senat, ja que la majoria de les begudes que es venen a la Cambra pertanyen a aquesta marca, "incloent-hi l'aigua mineral", ha apuntat. A través del seu compte de Twitter, també ha demanat perdó.

Fins i tot el secretari general de Podem ha 'renyat' Espinar, però l'ha disculpat així: "Són errors humans que pot cometre qualsevol". Iglesias ha capgirat la polèmica: aquest "error lleu", ha dit, és una "oportunitat estupenda" per recordar a la població que "no s'ha de beure Coca-Cola mentre no respecti els drets dels treballadors". "Estic convençut que Ramón aprofitarà per participar de manera molt més intensa en aquesta campanya. A vegades d'un gran mal en surt un gran bé", ha afirmat.

Notícies relacionades

També Íñigo Errejón, preguntat pel tema, ha assenyalat: "M'imagino que deu haver sigut una badada. Són coses que passen".

Com era d'esperar, els muntatges no s'han fet esperar a la xarxa, tant dels que li han recriminat la seva acció com dels que ironitzaven amb la polèmica.