L'ACCIÓ EXTERIOR DE LA GENERALITAT

La germana de Pep Guardiola, 'ambaixadora' del Govern a Copenhaguen

Les delegacions catalanes s'estenen a la capital danesa, a Ginebra i a Varsòvia

francescaguardiola

francescaguardiola

1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat ha ampliat aquest dimarts l'acció exterior amb el nomenament dels nous delegats a GinebraManuel ManonellesVarsòviaEwa Adela Cylwik; i CopenhaguenFrancesca Guardiola, germana de l'exentrenador del Barça Pep Guardiola. En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha destacat que tots tres "contribuiran a reforçar la xarxa d'oficines de la Generalitat a l'exterior".

La delegació de Ginebra impulsarà les relacions multilaterals en una ciutat amb nombroses seus internacionals, entre elles l'ONU, i estarà liderada per Manonelles, fins avui director general d'Afers Multilaterals i Europeus del Departament d'Afers Exteriors de la Generalitat, càrrec que ara ocuparà Isidre Sala.

L'oficina de Copenhaguen treballarà en les relacions bilaterals amb Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia, i estarà dirigida per la germana de l'entrenador del Manchester City i destacat defensora del referèndum català, que va ser directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat.

ADVOCADA NATIVA

Notícies relacionades

La delegació de Varsòvia tindrà funcions de prospecció a Polònia, Estònia, Letònia i Lituània, sota la batuta de Cylwik, advocada polonesa que ha sigut assessora legal en diverses organitzacions internacionals vinculades al món de l'esport i els drets humans.

Amb aquestes tres oficines ja són 10 les oficines catalanes a l'estranger, tenint en compte les actives a Brussel·les, el Regne Unit, França, Alemanya, els Estats Units, Àustria, Itàlia i Portugal.