Arran censura que ERC i el PDECat condemnessin la seva acció "simbòlica i sense violència" al PP

La CUP defensa la protesta i puntualitza que Anna Gabriel i David Fernàndez van arribar "quan ja estava tot fet"

 

  / ARRAN

2
Es llegeix en minuts

L'organització juvenil independentista Arran s'ha mostrat aquest dimarts sorpresa per la condemna d'ERC i el PDECat al seu 'escrache' de dilluns a la seu del PP a Barcelona per exigir el referèndum d'independència, ja que considera que la protesta va ser "simbòlica i sense violència".

"Ens sorprèn especialment que els partits que suposadament aposten pel referèndum s'alineïn amb partits com Ciutadans o el PP, amb la condemna d'una acció absolutament simbòlica", explica el moviment independentista en un comunicat, en què aclareixen que només volien assenyalar la idiosincràsia del PP, que titllen de radicalment antidemocràtica.

Segons la seva opinió, l'acció "no va comportar violència" i es van limitar a posar cartells a la seu, a omplir d'urnes la vorera per evidenciar que cal fer passos ferms cap al referèndum, ja que asseguren que no estan disposats a renunciar-hi i afirmen que lluitaran com sigui per aconseguir-lo.

Arran apunta que va organitzar la protesta davant l'anunci del PP, partit al qual qualifica d'"hereu del franquisme i coartador de llibertats", de fer el que sigui necessari per impedir la celebració de la consulta. "Vam voler reafirmar en una acció simbòlica que aquestes amenaces ens importen poc i ens vam plantar a la seva seu amb urnes per advertir-los que la democràcia no se suplica, s'exerceix, si és necessari amb desobediència", recalca.

A més, assenyala que el que realment és violent són els desnonaments, els sous baixos, les llistes d'espera, els endarreriments en els pagaments de les ajudes de dependència, la pobresa energètica i la 'llei mordassa': "Violència és la corrupció, els Millet, els Pujol, els Bárcenas i els Borbons".

REACCIÓ SOBIRANISTA

Després de l'acció d'Arran, la coordinadora del PDECatMarta Pascal, va condemnar l'acció en una roda de premsa: "Desconec si hi ha hagut algun desperfecte o actitud fora de lloc. Si hagués sigut el cas, ho condenem i mostrem la nostra solidaritat amb els companys del PP". "Les victòries d'aquest país no les aconseguirem amb ocupacions i, per tant, condemnem aquesta acció", va afirmar per la seva part el portaveu d'ERCSergi Sabrià, en una altra roda de premsa.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també es va pronunciar des dels Estats Units, on està de viatge oficial: "Qualsevol acció que intenti limitar l'actuació de qualsevol grup polític és absolutament condemnable".

LA CUP NO HO VEU VIOLENT

Notícies relacionades

Fonts de la CUP consultades per Europa Press assenyalen que la diputada del seu grup al Parlament Anna Gabriel es va acostar a la seu del PP a Barcelona acompanyada de l'exdiputat David Fernàndez "després de la protesta", quan van arribar els mitjans de comunicació.

"No vam participar de l'acció, perquè quan van arribar ja estava tot fet", han explicat les mateixes fonts, que subratllen que donen el seu suport a Arran perquè consideren que va ser una acció simbòlica i no violenta.