El PP "no contempla ara mateix" apartar Pedro Antonio Sánchez a Múrcia

La direcció conservadora admet, no obstant, que té "plans B i C" en el cas que C's recolzi la moció de censura socialista

Ciutadans insisteix que només recolzarà una convocatòria avançada d'eleccions, però els populars no tenen garantit que no canviï d'opinió

zentauroepp37153102 gra247  ricote  murcia   03 02 2017   el presidente de la co170213113445

zentauroepp37153102 gra247 ricote murcia 03 02 2017 el presidente de la co170213113445 / Marcial Guillen

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat aquest dilluns que "ara mateix" la direcció conservadora "no planteja" presentar un candidat alternatiu a Pedro Antonio Sánchez a Múrcia. Si bé també ha reconegut que el PP va "dia a dia" a l'hora de decidir la seva estratègia, a l'espera de com es comportin els altres partits. 

La Mesa de l'Assemblea regional ha admès aquest dilluns a tràmit la moció de censura que va registrar el PSOEmoció de censura que va registrar el PSOE divendres contra el baró conservador, imputat en el 'cas Auditori', i destinada a formar un govern tripartit amb C's i Podem. Aquesta iniciativa, de moment, no té prou vots perquè Ciutadans ha insistit aquest dilluns que només recolzarà els socialistes si és per convocar eleccions anticipades a Múrcia, ja que descarta sumar-se a un Executiu multicolor. 

Tot i això, la situació a Múrcia preocupa i molt el PP, que podria perdre el govern regional, i per això es produeixen converses constants entre Maillo i el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas. I fonts populars admeten que el partit taronja no els garanteix al cent per cent que no recolzin el PSOE, i recorden que els d'Albert Rivera solen canviar de postura sovint. En aquesta situació, la direcció conservadora preveu plans "b i c", segons les mateixes fonts, per intentar impedir que l'Executiu autonòmic canviï de mans. 

LES DIFERENTS ALTERNATIVES

De moment, les pròximes 48 hores són crucials, ja que és el termini que l'estatut marca per presentar un candidat alternatiu a la moció socialista. En aquest termini, és poc probable però podria pronunciar-se el jutge, un cop que aquest dilluns escolti els pèrits del 'cas Auditori' i Sánchez demani, com ha anunciat, l'arxivament de la causa. A més, o bé C's podria aconseguir convèncer el PSOE de convocar eleccions o els socialistes atraure'ls a un govern alternatiu, les dues situacions també improbables. 

Notícies relacionades

En qualsevol cas, a la seu nacional de Génova estan a l'espera de com evoluciona la situació i, mentrestant, aquest dilluns han demanat a la resta de partits implicats que esperin al pronunciament del jutge. "Seria molt gros que al final resultés que al cap de poc temps hi hagués un pronunciament clar sobre l'arxivament i, llavors, en quin lloc quedaria el president elegit i aquells que han presentat la moció", ha assenyalat Maillo. 

El conservador ha tret a més importància a les gravacions gravacions que aquest dilluns apunten a una suposada concertació de Sánchez amb la 'trama Púnica'. "No descobreixen res nou i esperarem a les resolucions judicials", ha insistit el coordinador del PP.