Unes gravacions confirmen la implicació de Pedro Antonio Sánchez en el 'cas Púnica'

El president de Múrcia va encarregar a la trama un treball per millorar la seva reputació a les xarxes per 3.000 euros al mes

1
Es llegeix en minuts

Les gravacions de la investigació del 'cas Púnica' apunten a una suposada concertació entre l'actual president de MúrciaPedro Antonio Sánchez, i la trama encapçalada per Alejandro de Pedro per rentar la seva imatge a les xarxes socials, un acord pel qual el jutge del cas, Eloy Velasco, atribueix a Sánchez els delictes de frau, suborn i revelació d'informació reservada.

Segons aquestes gravacions, revelades aquest dilluns per la cadena SER, es van celebrar quatre reunions entre el juny i l'octubre del 2014 en què va participar Sánchez, llavors conseller d'Educació del Govern murcià, per tancar l'acord. Les converses interceptades són entre el mateix De Pedro, el seu soci José Antonio Alonso Conesa, empleats de tots dos i tècnics i caps de gabinet de diverses conselleries de Múrcia.

L'última reunió va tenir lloc el 21 d'octubre en un hotel de Madrid i s'hi va tancar el contracte amb el president murcià i la senadora del PP Pilar Barreiro. A la conversa interceptada es pot sentir De Pedro explicant-li l'acord a un dels seus col·laboradors, que amb una gran satisfacció exclama "¡Múrcia al màxim!".

Una altra de les gravacions confirma que el contracte tancat amb Sánchez pujava a 3.000 euros al mes durant set mesos, que eren els que faltaven per a les eleccions autonòmiques de maig del 2015, a què pretenia concórrer.

"Arrenca-li el contracte a Pedro Antonio que el necessitem com l'aigua", és una altra de les frases interceptades, i que va pronunciar José Antonio Alonso a De Pedro.

Notícies relacionades

Finalment, aquests treballs no es van arribar a fer, ja que pocs dies després d'arribar a l'acord va esclatar el cas i es van ordenar les detencions dels caps de la trama.

Segons la interlocutòria del jutge Velasco, l'actual president de Múrcia va manipular contractes de formació per pagar en realitat els treballs destinats a millorar la seva reputació a internet de cara a les eleccions. La Fiscalia Anticorrupció, en canvi, s'oposa a imputar Sánchez perquè considera que "els contractes de publicitat no es van arribar a formalitzar" i, per tant, no hi va haver perjudici per a les arques públiques.