L'Audiència de Navarra no veu terrorisme en l'agressió d'Alsasua

Ordena a la jutge de Pamplona que reclami el cas a l'Audiència Nacional

Els conflictes entre jutjats són resolts pel Tribunal Suprem

 

  / EFE / JESÚS DIGES

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El Tribunal Suprem tindrà l'última paraula sobre si l'agressió soferta per dos guàrdies civils i les seves parelles a Alsasua va ser terrorisme o no. L'Audiència Provincial de Navarra ha fet pública aquest divendres una resolució en què ordena al jutjat de Pamplona que va portar en un primer moment el cas que el reclami a l'Audiència Nacional i plantegi una qüestió de competència davant l'alt tribunal.

L'Audiència de Navarra sosté que l'agressió ha de ser jutjada a Pamplona, perquè no aprecia que existeixi el delicte de terrorisme que va determinar la competència de l'Audiència Nacional. L'alternativa seria entendre els fets com un delicte d'odi previst en l'article 510 del Codi Penal i un altre de lesions.

El problema és que la seva resolució s'ha produït quatre mesos després que la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela processés nou dels participants en l'agressió, encara que després el processament d'un d'ells va ser revocada per la Sala Penal. El procediment ja es troba a la Sala a l'espera que el fiscal presenti el seu escrit d'acusació i se celebri el judici.

Notícies relacionades

L'Audiència navarresa ha donat la raó als joves acusats de participar en l'agressió comesa el 15 d'octubre de l'any passat al bar Koxka i entén que no es donen els requisits perquè existeixi un delicte de terrorisme, ja que no s'està "en presència d'un delicte greu", ja que "el resultat lesiu s'integraria en el delicte de lesions".

Segons aquesta Audiència, ni de l'atestat de la Policia Foral, ni de l'ampliatori de la Guàrdia Civil, ni de les declaracions dels agredits i les seves parelles es pot deduir que amb l'agressió se subaboqués l'ordre constitucional o es pogués emmarcar en el moviment Ospa, "en el qual s'integren alguns dels acusats", amb què es pretén expulsar la Guàrdia Civil del País Basc i Navarra.