L'Audiència Nacional investigarà l'agressió d'Altsasu com un delicte de terrorisme

La jutge Carmen Lamela es declara competent i admet les diligències sol·licitades per la fiscalia per esbrinar si la Guàrdia Civil pateix una "campanya d'assetjament" a Navarra

 

  / EFE / JESÚS DIGES

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

L'Audiència Nacional ha decidit investigar l'agressió a dos guàrdies civils a Altsasu (Navarra) com un delicte de terrorisme, segons han informat fonts del tribunal. El cas el portarà la titular del Jutjat d'Instrucció número 3, Carmen Lamela, que s'ha declarat competent per investigar la denúncia presentada per l'associació de víctimes Covite.

La jutge també ha acordat practicar les diligències sol·licitades per la fiscalia per comprovar si, com sosté el ministeri públic, la Guàrdia Civil pateix "una campanya d'assetjament" a Navarra i, concretament, a Altsasu. Així, requereix al jutjat d'instrucció de Pamplona que portava el cas que li remeti les actuacions incoades i sol·licita un informe al cos armat perquè expliqui si els seus agents són víctimes d'assetjament.

Notícies relacionades

Els fets van tenir lloc el 15 d'octubre a la nit a Altsasu, quan dos guàrdies civils de paisà i les seves parelles van ser atacats en un bar.

La fiscalia va argumentar ahir en un informe que es tracta de "greus fets delictius" comesos "contra la integritat física de membres de les forces i cossos de seguretat fets amb el propòsit d'atemorir col·lectius que no comparteixen les seves idees i generant una greu alteració de la pau pública".