ERC assegura que no repetirà coalició amb el PDECat

Anna Simó defensa que Junts pel Sí és un "compromís temporal" que culminarà amb el referèndum

jregue31257711 barcelona 27 09 2015  politica elecciones autonomicas 27s no170316125530

jregue31257711 barcelona 27 09 2015 politica elecciones autonomicas 27s no170316125530

1
Es llegeix en minuts

La secretària primera del Parlament i diputada d'ERCAnna Simó, ha assegurat aquest dijous que el seu partit no repetirà la coalició Junts pel Sí amb el PDECat perquè aquest acord era un "compromís temporal" per a la present legislatura. 

Simó ha descartat un avançament electoral a Catalunya perquè, segons ella, "el compromís d'aquesta legislatura és culminar-lo amb un referèndum". En aquest sentit, també ha rebutjat que anticipar els comicis pugui convenir al seu partit: "¿Afavorir el què?, ¿governar una Generalitat autonòmica?", s'ha preguntat durant una entrevista a RNE.

ERC NO ES POSICIONA SOBRE EL FUTUR DE MAS

Notícies relacionades

Pel que fa al futur polític de l'expresident Artur Mas, Simó ha assegurat que "dependrà del seu partit, d'ell mateix" i de com evolucionin els esdeveniments i no s'ha pronunciat sobre l'efecte que pugui tenir el judici del 'cas Palau', on s'està desvelant finançament il·legal de CDC.

Així, ha assenyalat que "qui pot inhabilitar Mas és un jutjat, o el seu propi partit i els seus propis militants, o el país quan vota els seus governants". En qualsevol cas, ha deixat clar que no serà ERC qui digui "què ha de fer el PDECat amb el president Mas".