Llinares sosté que els documents que va trobar al Palau confirmen la declaració de Millet i Montull

L'exdirector general assegura que aquesta informació corrobora que CDC es va finançar il·legalment

zentauroepp25406072 barcelona  barcelones  17 03 2014     sociedad       juicio 170310110922

zentauroepp25406072 barcelona barcelones 17 03 2014 sociedad juicio 170310110922

1
Es llegeix en minuts

L'exdirector general del Palau de la Música, que va arribar al càrrec després d'esclatar l'escàndol del 'cas Palau'Joan A. Llinares, ha insistit aquest divendres en el seu convenciment que Convergència Democràtica de Catalunya es va finançar il·legalment a través del Palau, tal com va explicar el mes de juliol passat en una entrevista amb EL PERIÓDICO.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Llinares ha assegurat que la documentació que va trobar quan va arribar al Palau, i que va posar en mans dels investigadors, "coincideix amb el que han dit Fèlix Millet Jordi Montull".

Millet i Montull han declarat en el judici que se segueix a la Ciutat de la Justícia pel 'cas Palau' que Ferrovial va utilitzar l'entitat que tots dos dirigien per pagar comissions il·legals a CDC a canvi d'adjudicacions d'obra pública.

Notícies relacionades

Llinares, que declararà com a testimoni en el judici, també ha explicat que va deixar el seu càrrec al Palau al cap d'un any davant les pressions del nou president de la institució, Josep Maria Busquets, exmembre de CDC.

D'altra banda, ha considerat que si Convergència va tornar els diners dels convenis entre el Palau i la Fundació Trias Fargas és perquè ja reconeixien, implícitament, que era finançament il·legal. I li ha recomanat a Artur Mas: "Jo crec que se n'hauria d'haver penedit fa molt temps. Si s'hagués reconegut des del primer moment, tal com van reconèixer que els convenis aquells eren il·legals, sense fonament, i que en definitiva era un finançament, i es van comprometre a tornar els diners, haurien d'haver fet el mateix amb la resta de les quantitats que van aparèixer".