Artur Mas: "No sé quina obsessió hi ha perquè em retiri de la política"

L'expresident considera que l''operación Catalunya' no s'ha dirigit contra ERC "perquè no fa tanta por"

Reitera la seva confiança en Osàcar i acusa Millet i Montull d'intentar "penjar-li el mort" a CDC

Entrevista radiofònica a Artur Mas / RAC1

3
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

L'expresident Artur Mas segueix a la trinxera i ha mantingut aquest divendres el mateix discurs de la vigília sobre les acusacions llançades en el judici pel 'cas Palau' per Fèlix Millet, i Jordi i Gemma Montull, sobre les comissions que suposadament pagava Ferrovial a canvi d'obra pública a través del Palau de la Música. Són falses, ha argumentat, tot i que ha admès que aquest judici i altres processos de corrupció en marxa "han posat sota sospita" Convergència. No obstant, ha descartat assumir responsabilitats polítiques per aquests escàndols i renunciar a l'actual presidència del PDECat. "No m'he plantejat abandonar la política. No sé quina obsessió hi ha amb voler apartar-me", ha manifestat en una entrevista a RAC-1.

Segons Mas, CDC ja ha pagat un preu polític: "Convergència va fer un sacrifici molt gran fa uns mesos, es va autoliquidar, i d'allà va néixer un nou partit que està fora de sospita", ha afegit, després de recordar que no li doldrà renunciar si considera que així s'ha de fer, com quan en 48 hores va deixar la presidència de la Generalitat i el seu escó de diputat al Parlament.

INVESTIGAR LES ADJUDICACIONS

Respecte al judici pel 'cas Palau' que se segueix aquests dies a la Ciutat de la Justícia, l'expresident ha insistit que les donacions del Palau a la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC, "estan reconegudes des del 2009" i que aquells convenis es van firmar als anys 90, quan ni ell era el responsable directe del partit ni Daniel Osàcar s'encarregava de les finances. Així mateix, ha negat amb vehemència que Convergència s'hagi finançat il·legalment i ha recordat que aquelles donacions es van tornar després d'esclatar l'escàndol.

"Si realment hi havia comissions, s'han d'analitzar les adjudicacions d'obra pública. ¿I sap per què no s'analitzen? Perquè saben que estan ben fetes", ha afegit Mas, que ha considerat que tant als acusats com a la fiscalia els interessa aquesta versió dels fets. A Millet i Montull, que "intenten penjar-li el mort a un altre", per no anar a la presó, i a la fiscalia, per apuntalar la seva "teoria". Així mateix, Mas ha tornat a posar la mà al foc per Osàcar: "Entre el que pugui dir Osàcar, persona absolutament honorable, i el que diguin altres persones que van treure diners per lucrar-se ells i que ara s'intentaran salvar al preu que sigui... jo em crec Osàcar".

De totes maneres, ha deixat una escletxa per al dubte a l'afirmar que durant els anys que va estar al capdavant de CDC ell va estar dedicat en cos i ànima a la línia política, "a guanyar eleccions, a visitar el país; hi posava 15 hores diàries" --"i ja en tenia prou", ha recalcat--, mentre que Osàcar es dedicava a l'administració de les finances.

Aquest mateix argument ha utilitzat quan li han preguntat per les notes publicades avui a EL PERIÓDICO que lliguen Germà Gordó amb adjudicacions il·legals.

Respecte de la carta que l'empresari Josep Manel Bassols, marit de la jutge Núria Bassols, li hauria enviat per reclamar-li un càrrec públic, Mas no ha confirmat ni desmentit haver-la rebut. "Ja intentaré recuperar la carta, no sé què dir", ha manifestat, al mateix temps que ha defensat haver escollit Núria Bassols per portar el comissionat de Transparència per la seva trajectòria com a magistrada.

L''OPERACIÓ CATALUNYA'

Notícies relacionades

Per últim, l'expresident ha reafirmat el seu convenciment sobre l'existència de l'anomenada 'operació Catalunya' i ha acusat l'Estat espanyol, concretament el Ministeri de l'Interior, de dissenyar-la amb el beneplàcit de la Moncloa per "alterar els resultats electorals" en les catalanes del 2012 i en les municipals del 2015.

I ha considerat que aquestes suposades maniobres utilitzades contra ell mateix i altres dirigents del seu partit, com Xavier Trias, no s'han portat a terme contra ERC "perquè no fa tanta por". Segons ell, el PDECat és el partit "que pot donar la majoria a favor de l'Estat català, i això ho saben a Madrid, per això es va fer l''operació Catalunya'".