CORRUPCIÓ.CAT

L'excap de Ferrovial per a Catalunya nega cap contacte amb Osàcar

Pedro Buenaventura i Juan Elizaga seran interrogats sobre les comissions confessades per Millet i els Montull

Declaracions de Pedro Buenaventura, exdirector general de Ferrovial Agroman. / ACN/LAURA FÍGULS

1
Es llegeix en minuts

El que va ser director territorial de Ferrovial a Catalunya i després director general de la divisió de construcció de la companyia, Pedro Buenaventura, ha afirmat aquest divendres, en el judici pel 'cas Palau', que durant els seus anys en exercici a la constructora "no va conèixer mai" els tresorers de CDC, ni Daniel Osàcar ni Carles Torrents.

Després de les explosives declaracions de Fèlix Millet i Gemma i Jordi Montull en el judici del 'cas Palau', aquest divendres és el torn de Pedro Buenaventura i Juan ElizagaPedro BuenaventuraJuan Elizaga, exdirectius de Ferrovial. Tots dos estan sent interrogats sobre el pagament de comissions a CDC a canvi d'obra pública confessat per l'expresident del Palau de la Música, el seu exnúmero dos i la filla d'aquest, 

La constructora ja ha negat qualsevol tracte de favor en l'adjudicació d'obres per part de la Generalitat. A través d'un comunicat, va assegurar que té "tolerància zero" amb la corrupció.

Buenaventura va ser director territorial de Ferrovial a Catalunya i després director general de la divisió de construcció de la companyia. Elizaga va ser el responsable de Relacions Institucionals. Tots dos s'enfronten a la petició de quatre anys i mig de presó. 

Notícies relacionades

El jutge enumera una sèrie d'obres públiques per les quals s'haurien pagat comissions, a través del Palau de la Música, entre elles un pavelló municipal a Sant Cugat del Vallès, la línia 9 del metro de Barcelona i la Ciutat de la Justícia, on té lloc el judici. 

Mentre que Millet i els Montull han confessat comissions del 4%, l'extresorer de CDC Daniel Osàcar ho ha negat.