DECLARACIÓ DAVANT EL JUTGE

El president de Múrcia no dimiteix i culpa de l'error els tècnics i la crisi

Rivera insisteix a demanar el cessament de Pedro Antonio Sánchez davant el temor de nous escàndols

Ciutadans es reunirà amb el PSOE dimecres per "buscar solucions"

 

  / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
BELÉN PARDO / MÚRCIA // PILAR SANTOS / MADRID

Pedro Antonio Sánchez, el president murcià, no dimiteix. El dirigent del PP va declarar ahir davant el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia per suposada corrupció urbanística i, en una roda de premsa posterior, va assegurar que es tracta d’un error «merament administratiu» i que vol aportar més dades i informació per demostrar la seva innocència.

Sánchez està sent investigat pel cas Auditori, un edifici que es va començar a construir a Puerto Lumbreras en l’etapa en què era alcalde. La construcció es va aturar quan faltava més d’un terç per acabar-se després d’una inversió de 6 milions d’euros de subvenció del Govern regional. Segons la defensa del president, el que hi va haver com a màxim va ser un error administratiu en la justificació documental del destí de la subvenció autonòmica.

«Si es va quedar curta va ser perquè va arribar la crisi», va declarar als periodistes dvant dels quals també va insistir que «els diners de les subvencions estan a l’obra», encara que estigui sense finalitzar. Davant el tribunal, el president murcià va defensar la seva tasca com a alcalde perquè totes les decisions «venien avalades pels tècnics» i no eren «competència» seva, segons van informar els dos advocats de l’acusació popular (representants de Podem i el PSOE).

Ciutadans demana al dirigent del PP que dimiteixi perquè considera que està incomplint el pacte d’investidura que van firmar els dos partits. Sánchez va arribar al poder gràcies al suport dels taronges, que el van obligar a rubricar un acord que tenia com a condició la separació «immediata» del càrrec de qualsevol imputat per corrupció. El president murcià diu que dimitirà si li arriba la «imputació formal» (només es produeix un cop acabada la instrucció de la causa). Tot i així, C’s considera que el text firmat és molt clar i Sánchez hauria de deixar la presidència per estar sent investigat per presumpta corrupció. El partit d'Albert Rivera encara no ha posat sobre la taula la moció de censura amb un candidat del PSOE però intenta pressionar el PP a l’assegurar que es reunirà amb els socialistes dimecres.

UN ALTRE CANDIDAT

Notícies relacionades

Rivera va reclamar als conservadors que proposin un altre candidat, que comptaria en principi amb el suport de Ciutadans, perquè «pot passar que [Sánchez] entri i surti més vegades perquè hi ha altres casos oberts». «¿Volem que sigui notícia això permanentment o volem simplement tenir un pacte d'investidura sa i estable a Múrcia?», es va preguntar Rivera en una entrevista a RNE. Una idea descartada rotundament pel número tres dels populars, Fernando Martínez-Maillo. 

"DOBLE VARA DE MEDIR DEL PP"

Inés Arrimadas, portaveu nacional de Ciutadans, va mostrar el seu desig que Múrcia deixi com més aviat millor «de ser notícia a nivell nacional». «Avui pot designar algú el PP que no estigui imputat i tornaríem a recolzar la seva investidura», va declarar en la roda de premsa després de la reunió de l'executiva. «El PP té una doble vara de mesurar. Bé que collaven perquè dimitissin [Manuel] Chaves i [José Antonio] Griñán», va afegir.