¿GUERRA BRUTA CONTRA EL PROCÉS?

El Parlament cita Santamaría, Moragas i Millo per l''operació Catalunya'

Les compareixences prosperen amb el suport de JxSí, el PSC i la CUP, l'abstenció de Sí que el Pot i el rebuig del PP

jregue36373334 barcelona 21 11 2016 la vicepresidenta del gobierno  soraya 170301115711

jregue36373334 barcelona 21 11 2016 la vicepresidenta del gobierno soraya 170301115711 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

La comissió d'Afers Institucionals del Parlament ha aprovat aquest dimecres sol·licitar les compareixences de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i del cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, perquè donin explicacions sobre l''operació Catalunya', la suposada guerra bruta de l'Estat contra polítics independentistes.

Aquestes peticions, així com les dels excomissaris José Manuel Villarejo i Marcelino Martín Blas, excaps d'Afers Interns de la Policia, han prosperat amb els vots favorables de Junts pel Sí, el PSC i la CUP, les abstencions de Catalunya Sí que es Pot i el vot en contra del PP.

COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

Junts pel Sí va registrar la setmana passada una petició per crear una comissió d'investigació al Parlament, una proposta que va anunciar després de les últimes filtracions que impliquen els populars Alicia Sánchez-Camacho i Jorge Moragas en la trama. Aquesta sol·licitud, que serà votada al ple del 8 i 9 de març, comptarà amb prou majoria per ser aprovada, tenint en compte el suport anunciat per la CUP, Catalunya Sí que es Pot i el PSC.

Notícies relacionades

Si se segueix endavant amb aquesta proposta, hi haurà una comissió d'investigació idèntica al Congrés, fet al qual es podrien acollir Santamaría, Millo i Moragas per esquivar la citació del Parlament i donar explicacions només davant el Congrés.

Els portaveus de l'oposició han retret a Junts pel Sí que sotmeti a votació aquestes compareixences, que, segons ells, haurien de tenir lloc o bé a la comissió d'investigació aprovada al Congrés, o bé en la que s'obrirà al Parlament. El portaveu de JxSí, David Bonvehí, ha defensat que aquestes es proposin abans que s'aprovi al ple la creació d'aquesta nova comissió i ha augurat que es poden acabar unificant en aquest nou espai.