EL REPTE INDEPENDENTISTA

Fernández Díaz hauria ordenat com a ministre iniciar l'operació Catalunya

Josep Pujol Ferrusola va explicar al jutge converses amb el comissari Villarejo sobre la implicació de l'extitular d'Interior

combo-josep-pujol-fernandez-diaz-villarejo

combo-josep-pujol-fernandez-diaz-villarejo

2
Es llegeix en minuts

En una nova entrega de les revelacions sobre com es va gestar l'operació Catalunya, el diari digital 'Público' difon aquest dijous que Jorge Fernández Díaz hauria ordenat, quan era ministre de l'Interior, iniciar la suposada guerra bruta contra l'independentisme català. Això és almenys el que va explicar el comissari de Policia José Villarejo a Josep Pujol Ferrusola, i així ho va exposar el fill de l'expresident Jordi Pujol durant un interrogatori a l'Audiència Nacional.

"És un home bastant agradable i simpàtic, i em comença a explicar com ell va muntar tota l'operació amb Victoria Álvarez, i va muntar l'operació amb Javier de la Rosa: 'La informació s'ha cuinat per tenir una causa aquí i per poder-vos fotre, perquè nosaltres anem contra vosaltres pel tema independentista, i això és una instrucció directa del ministre de l'Interior'. És divertida la història, ¿no?", va declarar Josep Pujol en seu judicial.

MORAGAS, CAMACHO, SANTAMARÍA...

Segons el relat del tercer home dels Pujol-Ferrusola, Villarejo, a més d'explicar-li que Álvarez i De la Rosa van participar en la trama, també li va dir que el cap del gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, va organitzar part del muntatge mediàtic, amb la participació de la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, i que el diari 'El Mundo', en coordinació amb la Moncloa -a la gravació hi surt el nom de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría-, gestiona la informació. Així ho explicava Josep Pujol a la fiscal Belén Suárez.

-Josep Pujol Ferrusola: Moragas és el cap de Gabinet del senyor Mariano Rajoy.

-Fiscal Belén Suárez: [Inaudible] …¿i aquesta altra anotació?

-JPF: Estic intentant… Pot ser fruit d'una conversa que vaig tenir amb un policia.

-BS: ¿Quin policia?

-JPF: Es diu José Villarejo. Em va arribar a través d'una persona i em va venir a veure. I llavors em va explicar ell que aquesta operació contra els Pujol l'havia muntat Jorge Moragas. I llavors que hi havia Soraya…

-BS: ¿Es refereix a la vicepresidenta del Govern?

-JPF: Sí. I que… Vicky… Bé, més o menys que havia ajudat en la campanya Sánchez-Camacho i que 'El Mundo' coordinava tot el procés juntament amb la Moncloa.

DECLARACIÓ CONTRA EL PROCÉS

Notícies relacionades

Josep Pujol també explica a la fiscal que Villarejo li va suggerir que l'expresident Pujol fes una declaració pública en contra del procés sobiranista per aturar la campanya contra la seva família.

Per una altra part, aquest dijous declara davant el jutge de l'Audiència Nacional que investiga el 'cas Pujol' l'exnúmero dos de la policia Eugenio Pino. Està citat en relació amb una peça separada de la causa que es va obrir per determinar la legalitat de les proves documentals aportades per la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la policia.