Junts pel Sí impulsa una comissió d'investigació sobre l''operació Catalunya'

La coalició vol que Camacho, Santamaría i Moragas compareguin al Parlament, encara que difícilment hi assistiran

opecata

opecata

1
Es llegeix en minuts

Junts pel Sí vol impulsar una comissió d'investigació al Parlament sobre l''operació Catalunya' després de les últimes filtracions que assenyalen els populars Alicia Sánchez-Camacho i Jorge Moragas com a impulsors d'aquestes espúries actuacions contra dirigents independentistes. La coalició sobiranista no necessitaria més suports per tirar endavant la iniciativa, encara que mantindrà contactes amb altres grups per ampliar el suport. Aquest mateix dilluns, el PSC ja ha confirmat que hi votarà a favor.

Notícies relacionades

Camacho, Moragas, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i els comissaris José Villarejo i Marcelino Martín Blas són algunes de les persones de les quals Junts pel Sí té previst sol·licitar la compareixença, encara que almenys els dirigents populars és molt difícil que hi assisteixin. En comissions d'investigació anteriors, diversos ministres ja es van negar a ser interrogats al Parlament al·legant que ells on rendeixen comptes és al Congrés dels Diputats. Camacho, a més, va ser fins i tot reprovada per la Cambra catalana al negar-se a comparèixer per donar explicacions a la comissió d'Afers Institucionals sobre el 'cas Método 3'. Posteriorment, l'encara líder del PP català sí que es va veure forçada a respondre als grups en la 'comissió Pujol' en relació amb el seu dinar a La Camarga amb l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola.

UNA ALTRA SOBRE EL 'CAS VIDAL'

Si tirés endavant aquesta comissió d'investigació podrien ser ja dues les que posés en marxa el Parlament tenint en compte que Ciutadans, el PSC i el PPC tenen previst impulsar una altra iniciativa d'aquesta importància, encara que en aquest cas per interrogar el Govern de la Generalitat sobre el denominat 'cas Vidal' i les afirmacions que va llançar l'exjutge i exsenador sobre les maniobres que està fent l'Executiu de Carles Puigdemont a favor de la independència i al marge de la legalitat.