El Govern demana "contenció" als fiscals a l'hora de parlar de corrupció

Méndez de Vigo els insta a denunciar si reben pressions, però no públicament

jgblanco37419556 madrid 24 02 2017  pol tica   rueda de prensa posterior a la170224135620

jgblanco37419556 madrid 24 02 2017 pol tica rueda de prensa posterior a la170224135620 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha demanat aquest divendres "contenció" als fiscals a l'hora de parlar públicament sobre els casos de corrupció que instrueixen, després de les declaracions de Manuel López Bernal, l'exfiscal del cas que afecta el president de Múrcia, José Antonio Sánchez, i de Pedro Horrach, el fiscal del 'cas Noos', en què denuncien pressions en el seu treball per destapar les pràctiques il·lícites. 

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el també ministre d'Educació ha assenyalat que "les declaracions dels uns i dels altres han de tenir contenció". En aquest sentit, ha instat els representants del ministeri públic que se sentin pressionats a denunciar-ho o posar-ho en coneixement del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, però no a ventilar-ho públicament als mitjans de comunicació. 

Notícies relacionades

Méndez de Vigo ha defensat d'altra banda la renovació de fiscals que ha fet aquesta setmana Maza i que ha sigut titllada de "purga" pel PSOE. El portaveu governamental ha mantingut que els nomenaments es fan seguint criteris de "mèrit i idoneïtat" i en un procés "normal i transparent", que ha acabat aquest divendres quan el Consell de Ministres ha aprovat la proposta que el fiscal general ha traslladat al ministre de Justícia, Rafael Catalá

En aquest sentit, Ménez de Vigo també ha demanat "contenció" a l'oposició a l'hora de valorar les decisions judicials i les sentències. Segons la seva opinió, resolucions recents com la del 'cas Noos' o la de les 'targetes black' només demostren que la justícia "funciona" i és "independent".