El fiscal en cap de Múrcia destituït: "No es pot perseguir els fiscals més que els corruptes"

Manuel López Bernal denuncia intimidacions als representants del ministeri públic i assegura que no s'investiguen

L’exfiscal en cap de Múrcia Manuel López Bernal denuncia coaccions per fer la seva feina. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'encara fiscal superior de la regió de Múrcia, Manuel López Bernal, ha denunciat aquest dijous intimidacions als fiscals anticorrupció. "El que no pot ser és que els perseguits siguem els fiscals que lluiten contra la corrupció en comptes dels corruptes", ha censurat.

López Bernal, en declaracions a la cadena SER, ha assegurat que, tot i haver-se denunciat aquestes actituds i posat en coneixement de les instàncies oportunes, no s'investiguen. "La situació és greu. Això ha de canviar", ha dit el fiscal, que ha advertit que si aquestes coses segueixen passant i les investigacions no prosperen, "en pocs anys ens podem trobar que ningú vulgui lluitar contra la corrupció".

Encara que ha insistit que les intimidacions als fiscals anticorrupció no són exclusives de Múrcia i ha dit que hi ha "certa desprotecció" en general, López Bernal ha concretat que, en el seu cas, se li han presentat querelles, rebutjades de ple pel Tribunal Suprem, per tallar uns pins fa 32 anys amb l'únic objectiu de desprestigiar-lo.

Notícies relacionades

També ha recordat que recentment un fiscal i un inspector d'Hisenda que treballaven en la lluita contra la corrupció van patir robatoris als seus domicilis, i ha destacat que en el cas del fiscal no es van emportar res de valor, només l'ordinador, deixant així "la seva targeta de visita". "No se'ns ha fet la vida especialment agradable", ha subratllat.

No obstant, ha volgut vincular el seu relleu, acordat ahir pel fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, amb la investigació al president de MúrciaPedro Antonio Sánchez -"hi ha molts altres investigats", ha dit- i s'ha mostrat convençut que el fiscal que el substituirà seguirà investigant eficaçment la corrupció a la comunitat. Ha reconegut que Maza no li ha donat explicacions sobre el seu cessament “ni tampoc està previst en els estatuts que hagi de donar-les”. “No se m'han donat les raons per les quals se m'ha negat la confiança, però estàvem en una bona situació. La Fiscalia de Múrcia ha sigut la que més assumptes de corrupció ha tret a Espanya”, ha tancat.