El PDECat demana a Rajoy que fixi data "ja" per a la reunió amb Puigdemont

Pascal critica el "postureig" de l'Executiu i exigeix que es dialogui també sobre el referèndum

Sosté que la Generalitat està fent "els deures" sobre els refugiats

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal ha demanat al president del Govern, Mariano Rajoy, que fixi "ja" una data per a l'entrevista amb Puigdemont i sense eludir en la cita la qüestió del referèndum perquè si no "ens quedaríem a mitges". I respecte a si ha existit algun contacte privat entre el Govern i l'Estat, Pascal ha insistit en el que va dir el president Puigdemont, en el sentit que no hi ha hagut tal negociació. "Si es vol parlar no es fa tant postureig ni pompa, sinó que s'asseuen a la taula i negocien. Que d'una vegada per sempre s'asseguin a la taula". ha demanat la dirigent nacionalista.

Notícies relacionades

“seguim apel·lant que el procés no passi pels tribunals sinó per la taula del diàleg, les solucions polítiques, malgrat  tot seguim asseguts a la taula, per nosaltres no quedarà", ha afegit, criticant que el Govern del PP busqui aliats alternatius al Govern català en la seva relació amb Catalunya. 

REFUGIATS I GESTIÓ DE LA GENERALITAT

Respecte a la manifestació massiva de dissabte exigint a les administracions solucions immediates per poder acollir refugiats, Pascal ha afirmat que "la Generalitat ha fet els deures en l'oferiment davant el Govern de l'Estat perquè les persones puguin venir i ens estranya que una vegada més no hi hagi resposta a l'altre costat. El que puguem fer ho farem, l'acció de la Generalitat és clara, contundent i determinada a ajudar".