Sánchez revela dilluns a Madrid el seu pla per al PSOE

Núria Parlón i Carles Martí, entre els activistes en favor de l'exlíder socialista

pedrosanchez4

pedrosanchez4 / CRISTINA QUICLER (AFP)

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

Pedro Sánchez presentarà aquesta tarda al Círculo de Bellas Artes de Madrid el projecte polític amb què concorrerà a les primàries per intentar recuperar el lideratge del partit, en nom d’un PSOE «autònom, d’esquerres, coherent i creïble». En la posada de llarg del retorn de Sánchez hi haurà detacats membres del PSC, com l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, i postulant derrotada a la primera secretaria, Núria Parlon, i Carles Martí.

Segons fonts d’aquest sector del PSC, els activistes pro-Sánchez es troben ja enfrascados en la preparació d’un gran acte a Barcelona que se celebrarà a mitjans de març. Cal  recordar que gràcies a la reconciliació que va tenir lloc divendres passat, els votants del PSC podran votar en les primàries del PSOE, amb inscripció prèvia en un cens específic.

Quant al projecte de Sánchez, en la seva redacció hi han treballat històrics del PSOE com l’exministre i expresident del Parlament Europeu Josep Borrell, l’economista i exministra Cristina Narbona, el sociòleg i director de la revista Temas José Felix Tezanos i el també economista i coordinador del Fòrum d’Economia Progressista Manuel Escudero.

Notícies relacionades

FILA ZERO

L’acte al Círculo de Bellas Artes tindrà un format diferent del  típic míting o reunió amb militants, com els que Sánchez ha portat a terme en les últimes dates. Està previst que hi assisteixin un centenar de representants de l’àmbit de la cultura, els moviments socials, l’economia, el periodisme i la universitat, que formaran el que els organitzadors han anomenat la fila zero de la societat civil. H