Sánchez vol que la militància del PSOE decideixi sobre les aliances

L'exdiputat presenta aquest dimecres el decàleg de la seva candidatura per tornar al lideratge del partit socialista

lpedragosa37133985 castell n 1 2 2017  pol tica  psoe pedro s nchez  el candida170201230730

lpedragosa37133985 castell n 1 2 2017 pol tica psoe pedro s nchez el candida170201230730 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Pedro Sánchez es presenta a si mateix com el candidat "de les bases". L'exdiputat, que va ser elegit líder del PSOE el 2014 gràcies al suport dels barons que dos anys i mig després el van obligar a dimitir, està dissenyant una campanya per recuperar el timó socialista on els gestos a la militància, que votarà en les primàries del maig, són constants. Aquest dimecres, en un acte a Castelló, Sánchez presentarà el seu decàleg, i s'aturarà en el punt vuitè, que fa referència a la participació dels afiliats.

El mateix exsecretari general ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter.

Segons fonts del seu equip, Sánchez vol, si torna a dirigir el partit socialista, que la militància decideixi sobre les aliances al partit. L'exdiputat ja va sotmetre a una consulta d'aquesta mena el seu pacte amb Ciutadans, firmat el febrer passat, que no va aconseguir prou suport per portar-lo a la Moncloa.

Notícies relacionades

L'aspirant compta amb escassos suports orgànics (la majoria dels que el van recolzar fins que va abandonar el lideratge socialista estan ara amb Patxi López), però manté un enorme ganxo en la militància. Busca en tot moment el contrast amb Susana Díaz, la presidenta d'Andalusia. Díaz encara no ha fet un pas al davant, però gairebé tots els dirigents socialistes donen per fet que el farà. L'exlíder, que va presentar la seva candidatura dissabte passat a Dos Hermanas (Sevilla), planteja aquesta carrera com un plebiscit entre ell i Díaz, i obvia doncs l''exlehendakari', que corre el risc d'acabar desdibuixat.

VIATGE A SUD-ÀFRICA

Després del seu acte a Castelló, Sánchez farà un altre míting dissabte que ve a Saragossa, amb Susana Sumelzo, un dels vuit diputats del PSOE que van mantenir el 'no' a la investidura de Mariano Rajoy desobeint l'ordre d'abstenir-se emanada del comitè federal del partit. Després, segons els seus col·laboradors, viatjarà a Sud-àfrica, on participarà en un fòrum "progressista". A partir d'aquí, es vol prendre el procés amb certa calma. Encara falten prop de quatre mesos per a les primàries, que es preveuen molt aspres.