Homs demana la compareixença de Moragas i Sánchez-Camacho per l'operació Catalunya

El portaveu del PDECat exigeix explicacions al Govern i "arribar fins al final" per aclarir la guerra bruta contra el sobiranisme

undefined37291217 madrid 14 02 2017 politica jorge moragas durante la comision170215114808

undefined37291217 madrid 14 02 2017 politica jorge moragas durante la comision170215114808 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El PDECat demana les compareixences del cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, i l'expresidenta del català PP Alícia Sánchez-Camacho, per qüestionar-los per la seva presumpta relació amb l'operació Catalunya. El portaveu de grup, Francesc Homs, ha registrat aquest dimecres al Congrés la sol·licitud per a aquestes compareixences així com una bateria de preguntes al Govern al voltant de les noves informacions, aportades pel diari 'Público', en què apunten als dos dirigents populars com a artífexs de la presumpta guerra bruta per actuar contra el moviment sobiranista. 

"Nosaltres arribarem a les últimes conseqüències", ha advertit Homs després del registre. "Si algú es pensa que això només afecta els independentistes va molt equivocat, perquè el recurs a la manipulació de la justícia que està utilitzant el PP ens incumbeix absolutament a tots", ha opinat.

Notícies relacionades

El grup català ja va plantejar aquesta mateixa qüestió a Moragas aquest dimarts, en el marc de la Comissió de Seguretat Nacional, com també va fer el diputat d'ERC Gabriel Rufián. El cap de gabinet va respondre tots dos que es tracta només de "xafarderies" i "maledicències", i va restar rigor a unes informacions que subratllen la seva presumpta responsabilitat. 

Més enllà del que s'ha registrat aquest dimecres, el Congrés accelera el procés per aclarir la polèmica operació Catalunya. Aquest dijous els grups es reuniran per activar la comissió d'investigació a l'exministre de l'Interior, Jorge Fernádez-Díaz, que va ser aprovada al setembre, però encara està sense constituir. Ara els grups distribuiran el nombre de representants de cada formació i es donarà llum verda a la investigació parlamentària.