El 55% de catalans creuen que el referèndum divideix la societat, segons una enquesta de Societat Civil

El 49,6% assegura no disposar de prou informació sobre les conseqüències de la independència

societatcivil

societatcivil

1
Es llegeix en minuts

Una enquesta del GESOP encarregada per Societat Civil Catalana conclou que el 55,1% dels catalans consideren que el referèndum sobre la independència divideix la societat. El sondeig, que consta de 1.600 entrevistes efectuades entre el 23 i el 30 de gener passats, conclou també que una majoria dels enquestats (el 49,6%) asseguren disposar de poca o cap informació sobre les conseqüències que implicaria la secessió. El 46,6%, per contra, diuen estar ben informats.

Notícies relacionades

L'enquesta encarregada per Societat Civil també pregunta l'opinió sobre si es considera que els mitjans de comunicació públics (TV-3, Catalunya Ràdio...) són favorables a la independència, i la resposta és que el 65,4% considera que sí, per un 22% que defensa la neutralitat d'aquestes cadenes.

També es pregunta al sondeig si es considera correcte o incorrecte l'ús de l'estelada en alguns ajuntaments i llocs públics. La resposta en aquest apartat és que el 52,6% no hi veuen cap problema, mentre que el 31,5% ho veuen incorrecte i el 12,3% s'hi mostren indiferents.