EL DILEMA SOCIALISTA

Susana Díaz ja deixa entreveure que es presentarà a les primàries per liderar el PSOE

"Tinc força, tinc il·lusió, tinc ganes, m'encanta guanyar", afirma en un multitudinari acte amb alcaldes i regidors del partit

Llança un gest de complicitat al PSC a l'elogiar el seu "seny i altura de mires" en favor de la convivència i l'entesa

 

  / EFE / EMILIO NARANJO

2
Es llegeix en minuts

Susana Díaz segueix sense anunciar oficialment la seva candidatura a les primàries per liderar el PSOE, encara que cada vegada sembla més clar que aquestes són les seves intencions. Almenys, això és el que va deixar entreveure ahir a l’acte que va encapçalar a Madrid amb alcaldes i regidors socialistes. «Que tinc força, que tinc il·lusió, que en tinc ganes, que estic animada, que m’encanta guanyar», va clamar entre els aplaudiments dels seus companys.

    La presidenta andalusa va pronunciar aquestes paraules davant dels prop de 4.000 assistents a la cita organitzada per l’alcalde de Vigo i president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, amb el lema Ajuntaments socialistes. Compromesos amb la gent. L’acte va coincidir en temps i lloc amb la celebració dels congressos del PP i Podem i va suposar una demostració de força de Díaz davant els que seran els seus adversaris si finalment es postula per a la secretaria general: Patxi López i Pedro Sánchez.

    «El que vull és que el meu partit tingui forces, que li digui a aquest país el que vol fer amb ell, que es recolzi en els seus alcaldes i que digui al conjunt dels ciutadans que estem aquí dempeus», va dir la dirigent andalusa, que també va instar els seus companys a no deixar-se «acomplexar» ni pels que estan celebrant aquest cap de setmana el congrés de l’«apatia» i la «resignació», en al·lusió als populars, ni pels que «van galopar sobre la indignació» i, a l’hora de la veritat, «han girat l’esquena» a la gent, en referència a Podem.

«ENS AIXECAREM»

«Que sàpiguen bé que nosaltres no estarem ajupits, que ens aixecarem», va arengar mentre el públic entregat, molts arribats des d’Andalusia en autobusos organitzats per a l’ocasió, cridava a les grades «Susana, Susana» i «presidenta, presidenta». Així mateix, Díaz es va mostrar segura que si aconsegueixen guanyar els pròxims comicis municipals, el PSOE vencerà després a les generals. «Sempre acabem guanyant després, no falla. Sempre ha sigut així i seguirà sent així», va ­assenyalar.

SOCIALISTES CATALANS

Notícies relacionades

A l’acte no hi van faltar al·lusions al PSC, ja que la primera intervenció va ser la de l’alcalde socialista de la localitat lleidatana de Gimenells i Pla de la Font, Dante Pérez. La mateixa Díaz va exalçar el «seny i altura de mires» dels socialistes catalans en favor de la convivència, la concòrdia i l’entesa, en contraposició amb l’actitud del Govern de Mariano Rajoy. Abans que Díaz, va parlar Abel Caballero, que no va escatimar elogis per a la presidenta andalusa. «Ets el millor que hi ha en aquest partit», li va dir, i va destacar la seva capacitat de lideratge, de llançar un projecte «ple d’il·lusió, sòlid i consistent» i, en definitiva, «de guanyar».

    Un dels rivals amb què es trobarà ­Díaz si confirma aviat la seva candidatura al capdavant del PSOE, l’exlehendakari Patxi López, va enviar un encàrrec a la presidenta andalusa a través de la xarxa social Twitter una vegada finalitzat l’acte: «En primà­ries, sempre és millor anar a escoltar els militants que moure’ls perquè vinguin cap a tu».