El PSOE andalús carrega contra Sánchez: "Prou de fal·làcies i demagògia"

El número 2 de Díaz retreu a l'exsecretari general que no consultés a la militància l'abstenció a Rajoy

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

El PSOE andalús i l'entorn de la presidenta de la Junta d'Andalusia Susana Díaz intenten desmuntar la tesi que les primàries seran un enfrontament entre l''establishment' i les bases, com augura l'exsecretari general Pedro Sánchez arrogant-se ser el representant i la veu dels militants. I no ha dubtat a carregar contra aquesta teoria, llançada dissabte passat en la presentació de la seva candidatura. “Prou de fal·làcies, d'enganyar i de demagògia”, va clamar el secretari d'organització andalús, Juan Cornejo, recordant que hi haurà primàries per elegir el nou líder de la formació i retraient que, encara que ara apel·la a aquesta, el llavors líder general del PSOE no va convocar la militància perquè es pronunciés sobre la investidura i el desbloqueig de la governabilitat.

Els socialistes andalusos vetllen armes a l'espera que Díaz decideixi formalment presentar la seva candidatura a les primàries, una cosa que no passarà fins que la gestora no les convoqui. Mentrestant, només reclamen que es produeixi un debat “net, amb respecte i companyerisme”. “Tots som el mateix i venim del mateix partit”, va bramar Cornejo en l'habitual roda de premsa dels dilluns, “pertànyer a la mateixa organització i compartir projecte polític és alguna cosa més que insultar-nos i tirar-nos els trastos”. El número 2 de l'organització andalusa va evidenciar quant han dolgut els crits de “Judes” contra l'expresident Felipe González a Sevilla, la seva terra natal. “També s'ha de respectar la història d'aquest partit, mereixen tot el respecte del món”.

DOBLAR POLS AL PP

Notícies relacionades

No obstant, entenen que aquest joc net no s'està produint i que es llancen acusacions que no corresponen amb la realitat. “S'ha de deixar d'enganyar la gent”, va demanar Cornejo, que va insistir que el que necessita Espanya i els ciutadans és un partit fort per “ser útil” i impedir les “malifetes del govern” de Mariano Rajoy. No obstant, el PSOE andalús no creu que amb l'abstenció a favor del PP “s'estigui sent crossa de ningú”, sinó més aviat s'està “doblant el pols a la dreta”, després del que va rememorar tots els èxits obtinguts en aquests dos mesos, com la pujada del salari mínim.

L'abstenció en la investidura és un dels assumptes que encara provoca més enfrontaments. Mentre que Sánchez va insistir dissabte que va ser un “error”, Díaz ho va qualificar de “peatge” per facilitar la governabilitat i la democràcia. Aquest dilluns, un Cornejo visiblement molest va exigir que es deixi de confondre la gent, perquè “la decisió d'abstenir-se la va prendre el Comitè Federal, el màxim òrgan del partit, no la gestora”. Els socialistes andalusos no consideren que es tracti d'un gir a la dreta, com tracten d'evidenciar els ara crítics amb la direcció. “Qui pot parlar de dreta i esquerra quan l'únic acord firmat va ser amb C's”, va criticar el número 2 de Díaz, “i abans de consultar-ho amb la militància”, va postil·lar. Va obviar el detall que precisament el suport del PSOE en el govern andalús és el partit d'Albert Rivera.