Susana Díaz sobre Patxi López: "Al PSOE no hi sobra ningú"

La líder andalusa no revela les seves cartes i insisteix que la clau són les propostes

 

  / EFE / JULIO MUÑOZ

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La presidenta de la Junta d’Andalusia i líder del socialisme andalús, Susana Díaz, segueix nedant i guardant la roba. En resposta a la candidatura anunciada pel dirigent basc i exlehendakari Patxi López a la secretaria general del PSOE, Díaz va afirmar ahir que «al PSOE no hi sobra ningú» i que «el PSOE és molt PSOE». En un acte a Palència, Díaz va subratllar que al seu partit es necessiten persones que ofereixin «el millor: talent i compromís».

Una vegada més, la poderosa dirigent socialista d’Andalusia va eludir pronunciar-se sobre si disputarà a López el lideratge del PSOE. Díaz es va centrar en la necessitat que es posin «solucions sobre la taula i es faci reconeixible per a una àmplia majoria de ciutadans que desitgen restituir la confiança en la formació i tornar a ser aquell partit de majoria que és l’alternativa de govern d’Espanya». L’única cosa que va apuntar respecte de les seves opcions és que mantindrà nombroses trobades per intercanviar propostes relatives als problemes. El que toca, va insistir, és saber «què es vol per a Espanya i quina Espanya es vol». 

«ESTEM EN EL QUÈ»

Sobre la pugna de dirigents, Díaz va respondre: «Estem en el què; ja veurem el qui, ara estem en el què i el què és el PSOE, un PSOE que ha de ser més PSOE que mai, que sigui útil, reconeixible, que estigui desacomplexat».

Sobre l’espai polític que ha d’ocupar el PSOE de cara al futur, Díaz es va mantenir en la idea de construir una proposta útil als ciutadans, que no es basi a «competir amb altres formacions en l’hegemonia de l’esquerra».

Notícies relacionades

«L’afició està millor que l’equip, i ara hem de posar l’equip a l’altura de l’afició», va afegir la dirigent andalusa. Sobre els noms del nou equip després del congrés socialista, només va assenyalar que seran els militants els que elegeixin. Amb tot, va reivindicar «un congrés d’unitat» perquè «un partit unit és capaç de  guanyar les eleccions i fer-ho en molt poc temps».

Díaz va admetre davant els militants congregats per escoltar-la que els últims mesos «no han sigut precisament bons temps», però que les decisions preses pel partit s’han portat a terme pensant en el país, pagant «un preu alt».