La policia entrega un altre 'pen drive' del 'cas Pujol' al jutge De la Mata

Un agent assegura que el va trobar en un calaix

El magistrat el cita per obrir-lo la setmana que ve

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

L'actuació de la policia en el 'cas Pujol' està adquirint caires de sainet. El dia 6 un agent es va presentar al Jutjat Central d'Instrucció número 5 portant un 'pen drive' que deia que havia trobat "endreçant els diferents calaixos i armaris del seu despatx". El jutge José de la Mata interroga policies des de fa mesos per tractar d'aclarir l'origen d'un llapis de memòria amb què els agents van elaborar un informe l'abril del 2016.

Els agents, entre els quals figurava el responsable de la UDEF, han mostrat clares contradiccions sobre l'origen del dispositiu al jutjat. Això ha portat el magistrat a apartar de la causa l'informe policial que es va basar en aquesta informació, cosa que limita l'efecte que pot tenir en la investigació. Amb aquesta actitud s'impedeix la contaminació de la resta de la causa, en cas que es determini que l'origen del 'pen drive' és il·lícit.

Notícies relacionades

L'últim capítol del sainet és que el dia 6 un funcionari de policia va entregar el 'pen drive', marca Toshiba, de 8 GB de capacitat, que havia trobat al seu despatx, ja que "segons sembla podria contenir dades relatives a la investigació" del 'cas Pujol'.

El magistrat ha acordat que l'obertura del dispositiu per procedir a examinar-ne el contingut es farà el 14 de febrer. Dos dies més tard haurà de comparèixer el que era director adjunt operatiu de la policia, Eugenio Pino, i el 17, l'exresponsable d'Afers Interns Marcelino Martín-BlasEugenio Pino Marcelino Martín-Blas.