LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

La Fiscalia demana cinc anys de presó per a Matas pel 'cas Over'

El ministeri públic considera que l'expresident balear va utilitzar fons públics per beneficiar l'empresa encarregada de campanyes electorals del PP

 

  / EFE / ATIENZA

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat aquest dilluns cinc anys de presó per un delicte continuat de malversació de cabals públics a l'expresident del Govern balear Jaume Matas, i cinc per a l'exconseller d'Interior José María Rodríguez, dintre de la subpeça separada número 3 del 'cas Over', una peça pertanyent al 'cas Palma Arena'.

En l'escrit d'acusació, se'ls acusa d'utilitzar fons públics amb l'objectiu de "beneficiar" l'entitat mercantil Over Marketing que va ser l'encarregada de les campanyes electorals del PP els anys 2003 i 2007.

A més de Matas i Rodríguez, els fiscals anticorrupció Pedro Horrach i Laura Pellón també sol·liciten l'obertura de judici oral davant l'Audiència Provincial al propietari d'Over Marketing, Daniel Horacio, a qui li demana un any de presó, i a María Luisa de Miguel Oñate, com a cooperadora necessària, a qui li demana també cinc anys.

POSSIBLE FINANÇAMENT IL·LEGAL DEL PARTIT

A nivell general, el 'cas Over', que constitueix la peça 27 del 'cas Palma Arena', centra les seves investigacions en el supòsit de favor que hauria rebut aquesta mercantil i en el fet que part del diner públic que va rebre l'empresa hauria acabat en mans del PP balear, per la qual cosa s'indaga si es va produir un finançament il·legal del partit.

Notícies relacionades

Encara més, va ser a la seu d'Over on, en el marc dels registres portats a terme durant l'operació policial de l'anomenat 'cas Ibatur' (l'estiu del 2010), on els investigadors van trobar documentació que relacionaria algunes de les actuacions portades a terme per l'Executiu de Matas amb part dels fets investigats en la trama Gürtel.

Matas ja ha complert una pena de nou mesos de presó per tràfic d'influències i té pendent la sentència del judici pel 'cas Nóos', i encara té obertes 9 causes per 12 delictes de corrupció.