LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

Matas entrega el seu palauet per reparar els danys causats en el 'cas Nóos'

Diego Torres: "Hem actuat sempre de bona fe. Iñaki Urdangarin és tan innocent com jo"

L’expresident balear Jaume Matas, a l’arribar a l’Audiència Provincial de Palma, el 2 de desembre passat. REUTERS / ENRIQUE CALVO

L’expresident balear Jaume Matas, a l’arribar a l’Audiència Provincial de Palma, el 2 de desembre passat. REUTERS / ENRIQUE CALVO

2
Es llegeix en minuts

En vigílies de l'inici del judici del 'cas Nóos', un dels principals acusats, l'expresident balear Jaume Matas ha reconegut que va causar dany a les arques públiques al posar a disposició de l'Audiència Provincial de les Balears la meitat indivisa del palauet que posseeix al casc antic de Palma. Un edifici valorat en 2,4 milions d'euros amb el qual, segons addueix en un escrit a què ha tingut accés Europa Press, vol reparar el presumpte desviament de 2,6 milions d'euros a favor de l'Institut Nóos.

Segons fonts judicials, és un primer pas de Matas de cara al reconeixement dels delictes en què hauria incorregut a l'auspiciar la contractació a dit de l'entitat presidida per Iñaki Urdangarin eludint els procediments administratius amb l'objectiu de beneficiar el marit de la infanta Cristina i el seu exsoci Diego Torres. L'entrega del palauet li permet cobrir part de la fiança civil de tres milions d'euros que la Fiscalia Anticorrupció li reclama.

ENTREVISTA A LA SEXTA

Precisament, Torres ha trencat el seu silenci poques hores abans que comenci la vista oral a Palma del judici per aquest escàndol de corrupció, que farà seure al banc dels acusats 18 acusats. En una entrevista al programa 'El objetivo', de La Sexta, l'exsoci d'Urdangarin afirma que tots dos van actuar "sempre de bona fe" i que no van cometre cap delicte en les seves contractacions amb les administracions públiques. I en referència al duc de Palma, sosté: "Ell és tan innocent com jo".

En un avanç de l'entrevista, Torres insisteix en el seu argument que la Casa Reial supervisava tota l'activitat de l'Institut Nóos. "¿Hi ha res incorrecte en el comportament de la Casa Reial, del cap de la Casa, de Carlos García Revenga [secretari de les infantes]? No, sempre sostindré que no, que han actuat bé", respon a preguntes de la periodista Ana Pastor. "Ells estaven revisant el que nosaltres fèiem, deien 'doncs està molt ben fet', 'doncs em sembla fantàstic', 'doncs endavant', i ens guiaven", afegeix.

Notícies relacionades

Tot i afirmar que Urdangarin és "tan innocent" com ell, Torres compara la seva actuació amb la del seu antic soci: "A les meves empreses no han trobat factures de classes de salsa (...), no hi ha factures de viatges a Roma per veure partits de futbol, no hi ha safaris a l'Àfrica".

INFANTA "TRANQUIL·LA"

També aquest divendres, l'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, ha assegurat que la germana del Rei afronta el judici "amb serenitat i tranquil·litat", i que la seva estratègia serà "la normalitat i tenir confiança en l'aplicació de la llei". El lletrat ha subratllat que està de sobres demostrat que la justícia és igual per a tothom i, quan li han preguntat si el judici estarà condicionat per la pressió mediàtica, ha respost: "Espero, desitjo i estic convençut que la sala no estarà subjecta a cap mena de pressió".