'OPERACIÓ PIKA'

Vives estudia querellar-se contra la Fiscalia i mitjans pel cas 3%

L'extinent d'alcalde assegura que "és mentida i una calúmnia" que es lucrés en la seva època a l'Ajuntament de Barcelona

GRA513. BARCELONA, 02/02/2017.- El exteniente de alcalde de Barcelona Antoni Vives, abandona su casa en un coche policial tras haber sido detenido hoy por la Guardia Civil para registrar su despacho, en el marco de una operación contra la supuesta financiación ilegal de Convergència (CDC). EFE/Andreu Dalmau

GRA513. BARCELONA, 02/02/2017.- El exteniente de alcalde de Barcelona Antoni Vives, abandona su casa en un coche policial tras haber sido detenido hoy por la Guardia Civil para registrar su despacho, en el marco de una operación contra la supuesta financiación ilegal de Convergència (CDC). EFE/Andreu Dalmau / ANDREU DALMAU (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Després de ser posat en llibertat a l’espera de ser cridat pel jutge pel cas 3%, Antoni Vives ja prepara mesures legals pel dany que aquest cas ha fet a la seva imatge. L’extinent d’alcalde d’Urbanisme de Barcelona va anunciar ahir que es querellarà per diverses informacions publicades als mitjans i que estudia fer-ho contra la fiscalia una vegada s’aixequi el secret de sumari de l’operació Pika.

«No hi ha cap mena de justificació que faci que m’hagin de detenir amb el meu fill petit al davant», va assegurar a TV-3 en unes declaracions en què també va vincular aquesta operació amb el judici a l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera d’Ensenyament Irene Rigau per la consulta del 9N de l’any 2014. Mas ja va avançar divendres passat que els advocats dels detinguts plantegen querellar-se contra la fiscalia per abús de poder.

Notícies relacionades

En un comunicat fet públic ahir, Vives sentenciava que «és mentida, una calúmnia i una falsedat» que es lucrés en la seva època a l’Ajuntament Barcelona, i anunciava que està recopilant les informacions publicades que apunten a la comissió de delicte. «Només fa falta analitzar les meves declaracions de l’IRPF, les meves declaracions de béns al mateix  ajuntament o els comptes de la meva empresa», explicava a la nota.

REUNIR INFORMACIÓ

«He començat a recollir les informacions per posar-les en mans dels meus advocats i finalment interposar una querella contra qui les difon i les segueix difonent». En aquest sentit, Vives reitera que les actuacions de Barcelona d’Infraestructures Municipals (Bimsa) en la seva etapa com a regidor van seguir els controls i procediments preceptius. Segons l’extinent d’alcalde d’Urbanisme, les adjudicacions es van decidir a les taules de contractació, de les quals diu que no ha format part, i al consell d’administració de Bimsa que, com a empresa municipal, comptava amb la presència de tot l’arc polític de l’ajuntament.